Kaune graibstomos Ukrainos vėliavos

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Prasidėjus Maidano įvykiams, pavojingai paaštrėjus Ukrainos santykiams su Rusija, šiai valstybei ėmus netiesiogiai grasinti kitoms šalims, Kaune išaugo Ukrainos vėliavų paklausa.

Prasidėjus Maidano įvykiams, pavojingai paaštrėjus Ukrainos santykiams su Rusija, šiai valstybei ėmus netiesiogiai grasinti kitoms šalims, Kaune išaugo Ukrainos vėliavų paklausa.

"Šiandien jau keli vaikinukai atėjo nusipirkti Ukrainos vėliavų. Jų jau nebeturėjome, šių prekių bus rytoj", – "Kauno dienai" vakar teigė įmonės "Vellera" vadovė Loreta Žukauskienė.

Pastarosiomis dienomis aiškiai juntamas kauniečių noras įsigyti Ukrainos valstybinių vėliavų. Panašus ažiotažas buvo jaučiamas ir per 2008 m. vykusį Gruzijos–Rusijos karą – tada kauniečiai solidarizavosi su Gruzija ir pirko šios šalies vėliavas.

"Per pastarąsias dešimt dienų pardavėme jau keliolika vėliavų. Beje, ne tik įprasto dydžio – 100x170 cm, bet ir mažų, tvirtinamų prie automobilių", – pasak L.Žukauskienės, prie automobilio pritvirtinama Ukrainos vėliavėlė kainuoja 15 litų, o tradicinio dydžio Ukrainos vėliava iš dviejų audinių – apie 60 litų. Ant medžiagos atspaustos vėliavos kainuoja brangiau.

Susidomėjimą Ukrainos vėliavomis pajuto ir bendrovės "Picoline" administratorė Ingrida Valatkevičiūtė: vos prasidėjus savaitei ji priėmė du užsakymus iš pavienių asmenų.

"Mes vėliavas gaminame tik savo klientams, nes tai nėra pagrindinė mūsų produkcija. Tiesa, dvi valstybines 100x170 cm dydžio Ukrainos vėliavas užsisakė ir Kauno "Žalgirio" komandos gerbėjai", – teigė bendrovės "Adikopas" komercijos direktorius Artūras Strėlis.

Priėmus užsakymą, vėliava pagaminama per dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apkaltai

apkaltai portretas
tokie vagys kaip tu turi kazlejime sedeti o ne snorinius ginti

Vladimirui

Vladimirui portretas
Nes į okupanto klausimus neatsakinėjam.

to

to portretas
o tau nelaikas ciuosti i ruskija? gi jus ruskius cia skriaudzia, sedetum su savo laukiniais
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių