Kaune – „Geriausio Lietuvos vairuotojo 2016“ rinkimai

  • Teksto dydis:

Rugsėjo pradžioje startavęs tradicinis konkursas „Geriausias Lietuvos vairuotojas 2016“ savaitgalį pasieks Kauną. Šeštadienį, rugsėjo 17 d., 12 val. prie „Žalgirio“ arenos, kurioje vyks ir automobilių paroda „Kauno autodienos“, prasidės paskutiniojo, trečiojo etapo kovos, po kurių paaiškės visi konkurso finalininkai.

Finalo batalijos bus surengtos sekmadienį, rugsėjo 18 d., 10 val. ten pat, prie „Žalgirio“ arenos.

Dabar jau žinomi 14 finalo dalyvių, susikausiančių sekmadienį, tačiau septynios vietos dar laisvos. Tad atsidurti tarp 21 pagrindinio pretendento į geriausiojo titulą dar nevėlu, o pasinaudoti šia galimybe dar gali ilgiau dvejoję ir nespėję užsiregistruoti adresu http://sviklas.polldaddy.com/s/geriausias-vairuotojas-2016. Dalyviams keliama vienintelė sąlyga – atsakyti į kelis nesudėtingus klausimus.

Kaip jau įprasta, trečiojo, paskutiniojo etapo dalyvių pirmiausia laukia teorinė dalis, kurioje teks atsakyti į 30 klausimų, o pasirodę geriausiai bus pakviesti į praktinio vairavimo aikštelę pademonstruoti savo gebėjimų su naujausiais „Toyota Prius“ ir „Toyota RAV 4“, kurie čia bus atvairuoti tiesiai iš „Neste“ degalinės.

Pirmojo ir antrojo etapų dalyvius itin sudomino automobilių sporto žvaigždžių Vaidoto Žalos ir Dainiaus Matijošaičio papasakojimai apie jų kelio į automobilių sportą vingius ir patarimai kaip galima saugiai vairuoti automobilį ne tik itin greitose lenktynėse, bet ir miestų gatvėse ar užmiesčio keliuose.

Tradicija nebus pažeista ir šįsyk. Kaune svečiuosis Antanas Juknevičius, daugiausia kartų iš šalies sportininkų šturmavęs Dakaro dykumas ir smėlynus.

Finale penkiolika konkurso finalistų ir šešios dailiosios lyties atstovės varžysis ne tik dėl Susisiekimo ministro taurės, kuri bus įteikta konkurso nugalėtojui ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos taurės, atiteksiančios „Geriausiajai Lietuvos vairuotojai 2016“, bet ir dėl kitų garbingų prizų, kuriuos jubiliejinio, penkioliktojo konkurso dalyviams ir prizininkams įsteigė „Toyota“, „Neste“, „Regitra“ ir kiti vertinantys ir skatinantys renginį.

Finišo link artėjančio konkurso dalyviams dovanų paruošė ir „Laisvalaikio dovanos“. Ne tik finalininkai, bet ir aistringiausi sirgaliai turės galimybę išbandyti sparčiai populiarėjančią „Easy Drift“ sistemą. („EasyDrift“ technologija – ant priekiniais ratais varomo automobilio galinių ratų sumontuoti padangų gaubtai – žiedai, labai gerai slystantys bet kokia kelio danga, ir tokiu būdu sukuriantys realias automobilio valdymo slidžiame kelyje sąlygas).

Ši technologija bus demonstruojama ir ją bus galima išbandyti šį sekmadienį prie Kauno „Žalgirio“ arenos konkurso „Geriausias Lietuvos vairuotojas 2016“ finalo metu. O greičiausiai perpratusių „EasyDrift“ sistemą lauks ir „Laisvalaikio dovanų“ prizai, kurių labiausiai intriguojanti – pasivažinėjimas „Ferrari” automobiliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių