Kaune gali pasikartoti Šilainių tragedija?

Šiemet Kaunas išsiskiria gaisrų aukų skaičiumi – liepsnose žuvo net septyni žmonės. Net penkiolika asmenų miesto ugniagesiams gelbėtojams šiemet pavyko nuo tokios lemties išgelbėti. Ne per seniausiai jie sudarė rizikingiausių Kauno daugiabučių sąrašą. Kai kurie iš jų jau yra paženklinti tragedijos ženklu.

Šokiruojantis rezultatas

Sąrašas sudarytas po šiemet kovo-balandžio mėnesiais Kauno ugniagesių gelbėtojų surengto didelio masto gyvenamųjų namų patikrinimo. Po jo konstatuota, kad kauniečiai nesaugumą tapatina tik su nusikalstamumu.

Patikrinus, kaip pasirinktų daugiabučių gyventojai laikosi priešgaisrinio saugumo taisyklių, nustatyta nemažai pažeidimų, kurių nepašalinus gali laukti skaudūs padariniai. Iš 88 patikrintų daugiabučių priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimų nerasta tik dviejuose – V.Krėvės pr. 53 ir Saulėgrąžų g. 1 namuose.

Daugiausia didžiausios rizikos, kilus gaisrui, pastatų nustatyta Dainavos bei Vilijampolės mikrorajonuose. Jie sudaro pusę šio juodojo sąrašo, į kurį įtraukta devyniolika Kauno daugiabučių.

Rizikuoja ištisi kvartalai

Net penkiuose Dainavos mikrorajono daugiabučiuose, skubiai nepašalinus ugniagesių gelbėtojų rastų pažeidimų, gali įvykti tokios tragedijos, kokia sukrėtė Kauną prieš ketverius metus, kai, negalėdami ištrūkti iš degančio Šilainių buto pro duris bei evakuacinį balkono liuką, ugnies spąstuose atsidūrę jaunuoliai arba žuvo ugnyje, arba buvo priversti šokti iš septinto aukšto.

Į didžiausios rizikos pakartoti šią tragediją pastatų sąrašą pateko trys Taikos prospekto devyniaaukščiai, pažymėti 39, 41 ir 43 numeriais, ir du V.Krėvės prospekto šešiolikaaukščiai – 47-asis ir 49-asis.

Iš keturių į šį juodąjį sąrašą patenkančių Vilijampolės daugiabučių net trys – Neries krantinėje. Tai – 24, 25 ir 26 numeriu pažymėti dvylikaaukščiai. Tokiais pačiais peilio ašmenimis vaikšto ir Raudondvario pl. 174 daugiabučio gyventojai.

Yra toks pavojingas, kilus gaisrui, daugiabučių kvartaliukas ir Panemunėje. Į ugniagesių gelbėtojų juodąjį sąrašą pateko ir Plento g. 5, 7 ir 9 penkiaaukščiai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nabagai

nabagai portretas
o kur tie pinigai priešgaisriniam stoviui palaikyti? metų metais namų administratoriai už varganus gyventojų mokesčius mokasi sau algas ir ypač dideles premijas metų gale ir tyčiojasi atviru tekstu sakydami, kad "nepanaudoti jūsų pinigai mus džiugins per šventes". tu vos įsisteigi bendriją ir, kad ir kiek investuotum į kasdienį saugumą, tau ateis gaisrininkas ir pasakys "nu ir kas, kad, saugodamas savo namo gyventojus, pakeitei avarinės būklės kasdien po dešimtis kartų naudojamą liftą? svarbiau yra, kad tavo name gulėtų dešimtis metų neprisireikusi žarna ir per ją tekėtų vanduo. o tavo liftas, turėklai laiptinėje ir panašios smulkmenos visai neįdomu"... iš tokios Lietuvos mes bėgame. bėgame ten, kur žmogus bent kažkiek yra svarbesnis ir iš jo nesityčiojama teisėtom ir neteisėtom priemonėm... :)

o Silainiai

o Silainiai portretas
ne kaune?is kur toks asiliskas straipsnio pavadinimas,nebent rase nezinantis kauno.

minde

minde portretas
kai viskas dabaigiai belieka susideginti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių