Kaune elektromobilius bus galima statyti nemokamai

Ketvirtadienį Kaune elektromobilio „Chevrolet Volt“ savininkei įteiktas pirmasis leidimas nemokamai statyti automobilį. Iš Amerikos atvarytas automobilis Lietuvos rinkoje turėtų pasirodyti tik kitais metais „Opel Ampera“ pavadinimu.

Pirmąjį simbolinį leidimą automobilio savininkei Rūtai Bagdonavičienei išdavė VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“. Jį įteikė miesto meras Andrius Kupčinskas.

5 durų hečbekas turi elektros variklį bei 1,4 litro vidaus degimo agregatą, kuris atlieka generatoriaus funkcija bei įkrauna baterijas. Su pilnu 35 litrų talpos degalų baku visiškai įkrautas modelis gali įveikti apie 610 km atstumą, tačiau veikdamas vien elektriniu režimu nuvažiuoja 56 km.

Dėl baterijų išdėstymo ypatumų gan erdvus automobilis gali talpinti tik keturis keleivius, o ne penkis, kaip įprasta. Raudonos spalvos hečbekas išsiskiria ir savo skleidžiamu garsu – automobilio variklis dirba ne garsiau už asmeninį kompiuterį. Dėl to, pasak automobilio savininkės, pėsčiųjų perėjose tenka būti dvigubai atidesnei, nes žmonės automobilio tiesiog negirdi.

„Automobilį pirkau JAV aukcione, ji tebuvo nuriedėjęs 900 kilometrų. Esu labai patenkinta šiuo pirkiniu, baterijas krauname namie.Jos pilnai įsikrauna per 3,5 valandos. Kol jų neišnaudoji, tol neįsijungia vidaus degimo variklis, kuris pradeda krauti baterijas“, – sakė automobilio savininkė.

Europoje šio automobilio kaina sieks nuo 140 tūkst.litų, JAV šį automobilį galima įsigyti už 100 tūkst. litų.

Kauno miesto savivaldybė ketina galimybę nemokamai statyti savo transporto priemones suteikti visiems elektromobilių savininkams. Šią naujovę artimiausiame posėdyje turėtų patvirtinti Kauno miesto taryba. Taip pat svarstoma galimybė netoli miesto savivaldybės įrengti elektrokolonėlę.

Lietuvoje šiuo metu yra 25 elektromobiliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
Idomu kaip pavyko uzregistruoti si auto is JAV? Juk JAV rinkai skirtiems auto registruojant LT reikia pakeisti zibintus...O pas mus Ampera net prekyboje dar nera...

Birutė

Birutė portretas
Taip Vilniuje Zuokas mušasi dėl kiekvieno miesto biudžeto lito, o mūsų gražuolis ir toliau fotografuojasi prie bažnyčios, tilto, dabar mašinytę susirado. Va ir bobulyčių meras. Į darželį tokį, o ne miestui diriguoti.

kastonas

kastonas portretas
puikus sprendimas, dar vienas zingsnis link svaresnio miesto
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių