Kaune – dviračių maratonų sezono atidarymas

Masinis dviračių maratonas Kaune gegužės 13 d. pradės didžiųjų šalies dviračių lenktynių seriją. Tūkstančiai dviratininkų nekantriai laukia starto.

Dviračių maratonų sezonas jau treti metai startuoja Kaune. Gegužės 13 d. dviračių mėgėjai Kaune galės išbandyti 8 km ilgio ratą, o sporto entuziastai rungtyniaus 10 arba 4 ratų distancijoje dėl Kauno mero taurės bei prizinių vietų. Maratono trasoje – Europos prospekte ir ant M.K. Čiurlionio tilto – bus uždarytas eismas.

„Laukiame ir pradedančių, ir patyrusių dviratininkų, kurie galės pajusti maratono dvasią ir palenktyniauti su bendraminčiais. Registracija jau prasidėjo", – primena VšĮ „Dviratai“ direktorius Darius Pekarskas.

Organizatoriai, akcentuodami bendradarbiavimo dvasią, kviečia visus dalyvius jungtis į Laisvalaikio ir Sporto komandas. Maratono vyr. teisėjas Devis Žilovas sako, kad Laisvalaikio komandos bus vertinamos pagal bendrai nuvažiuotą ratų skaičių. Sporto komandų rezultatai vertinami pagal greičiausių komandos narių laiką. Komandas gali sudaryti bendraminčiai, darbo kolektyvai, organizacijos, klubai, ir draugai. Greičiausios ir daugiausiai ratų nuvažiavusios komanda bus apdovanotos. Įmonių komandos gali laimėti specialų prizą – kelionę dviračiais.

Pirmieji Lietuvoje pradėję masinius plento maratonus, kauniečiai ir šiemet pateiks naujovių. Kauno dviračių maratone bus trys komandinės lygos. A lygoje bus stipriausios dviračių sporto komandos, B lygoje – sporto mėgėjai, C lygoje – laisvalaikio komandos. Kiekvienos lygos nugalėtojai bus vertinami ir apdovanojami atskirai.

Kredito unijų Kauno dviračių maratonas yra pirmas „Plento maratonų“ taurės etapas. Užsiregistravę į visus tris etapus mėgėjai dar galės startuoti Šiauliuose liepos 29 d. ir atskiro starto rungtyje „Aplenk laiką„ Vilniuje rugsėjo 9 d. Rudenį susumavus rezultatus, paaiškės “Plento taurės" nugalėtojai asmeninėje ir komandinėje įskaitose.

Registracija internetu – www.kaunomaratonas.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AB

AB portretas
Kas suskirstys į A ir B komandas? Lietuxoje visos komandos yra sudarytos iš mėgėjų, nes visi klubo nariai yra moksleiviai, studentai ar kažkur dirbantys asmenys, kurie sportuoja tik laisvu nuo mokslo ir darbo laiku. Visi dviratininkai profesionalai yra užsienio klubų nariai, o kai jie startuoja ne už savo užsienio klubą, o už vieną ar kitą lietuvišką mėgėjų komandą, tai yra blogai ir taip jneturėtų būti, nes jie turi užsienio klubų licencijas ir gali startuoti tik su savo klubo apranga ir už savo klubą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių