Kaune duris atvėrė pažangios medicinos centras visai šeimai

  • Teksto dydis:

Po renovacijos Birželio 23-iosios gatvėje Kaune duris atvėrė naujai įsikūręs medicinos centras „Antėja laboratorija“. Ši sveikatos priežiūros įstaiga siūlys ne tik šeimos gydytojų ir gydytojų specialistų konsultacijas, bet ir visus norinčiuosius mokys sveikos gyvensenos paslapčių.

Iki šiol „Antėja laboratorija“, siūliusi medicininių tyrimų paslaugas, plečia savo veiklą ir atidaro medicinos centrą. „Vertiname gydytojų sprendimus, paremtus konkrečiais faktais apie pacientų sveikatos būklę. Iki šiol siūlę pažangius medicinos sprendimus, dabar orientuojamės į platesnį sveikatos priežiūros paslaugų spektrą. Kauno mieste jau turime pažangiausią Baltijos šalyse kraujo tyrimų laboratoriją ir procedūrų kabinetus, tad naujajame medicinos centre „Antėja laboratorija“ siūlysime šeimos gydytojų konsultacijas, taip pat į mūsų komandą palaipsniui įsijungs gydytojai specialistai: odontologai, genetikai, ginekologai ir kiti“, – teigė „Antėja laboratorijos“ direktorė medicinai gydytoja Dangira Babenskienė.

Užteks vieno vizito

Dažnas skundžiamės, kad apsilankymas sveikatos priežiūros įstaigoje dažnai tampa sunkia užduotimi dirbančiam žmogui. „Iš aplinkinių girdime, kad eilės prie gydytojų kabinetų sueikvoja daug laiko, dažniausiai, esant rimtesniam negalavimui, tenka aplankyti kelias sveikatos priežiūros įstaigas. Tai neprisideda prie noro profilaktiškai prižiūrėti savo sveikatą. Dėl šios priežasties mes dedame visas pastangas, kad, užsiregistravus į mūsų medicinos centrą, nereikėtų laukti prie gydytojo kabineto, o visos blogos savijautos priežastys bus išaiškintos vieno vizito metu. Mūsų medicininė bazė leis atlikti laboratorinės diagnostikos tyrimus, pagal kuriuos galime greitai bei efektyviai įvertinti kiekvieno paciento būklę ir teikti profesionalias rekomendacijas ligoms gydyti ar kitiems sveikatos negalavimams šalinti“, – teigė medicinos centro vyr. šeimos gydytoja Danutė Krylovienė.

Pažangios medicinos centras visai šeimai

Medicinos centro „Antėja laboratorija“ vyr. šeimos gydytoja D.Krylovienė pasakojo, kad formuodami medicinos centro komandą gydytojus telkė vienam tikslui: sveikam ir laimingam pacientui, nesvarbu, kokio jis amžiaus: mažas vaikas ar senjoras. „Gilindamiesi į geriąsias medicinos įstaigų praktikas, atkreipėme dėmesį, koks svarbus paciento sveikatai yra šeimos gydytojo vaidmuo. Savo medicinos centre formavome komandą gydytojų, kurie būtų ne tik aukštos kvalifikacijos, bet ir turėtų reikiamų tarpasmeninių savybių: būtų betarpiški ir nuoširdžiai rūpintųsi kiekvienu pacientu.

Dedame visas pastangas, kad, užsiregistravus į mūsų medicinos centrą, nereikėtų laukti prie gydytojo kabineto, o visos blogos savijautos priežastys bus išaiškintos vieno vizito metu.

Medicinos centre pagalbą teiks profesionalūs pirmo lygio šeimos gydytojai, odontologai, ginekologai ir kiti specialistai, kurie išsamiai ir nemokamai įvertins visų šeimos narių sveikatos būklę. Vieno šeimos gydytojo paskyrimas visai reiškia, kad gydytojai turės galimybę sekti šeimos ligų istoriją – tai leidžia paskirti efektyvų ligų gydymą ir vykdyti prevenciją. Tokiu būdu bus užtikrinamas sveikatos priežiūros tęstinumas, atsižvelgus į paciento poreikius, rūpinamasi koordinuota ir nenutrūkstančia sveikatos priežiūra“, – teigė D.Krylovienė.

Medicinos centre daug funkcijų patikėta ir bendrosios praktikos slaugytojams. Jos vertina pacientų poreikius, atlieka medicinines procedūras, registruoja duomenis apie paciento priežiūrą, reikalui esant, lanko pacientus jų namuose.

Pagalba 360 laipsnių kampu

Sveikatos priežiūros sritis reikalauja ypatingo dėmesio ir visokeriopos pagalbos spendžiant iškilusias sveikatos problemas: čia visos smulkmenos tampa svarbios. „Vienas didžiausių medicinos centro „Antėja laboratorija“ išskirtinumų – gydytojų prieinamumas ir turtinga medicininės diagnostikos bazė. „Sudarėme visas sąlygas, kad pas mus atėjusiems pacientams nereikėtų laukti. Prisirašiusieji prie čia dirbančio šeimos gydytojo, o visi jie – itin aukštos kvalifikacijos, gali pasikonsultuoti ir telefonu, gauti elektroninį vaistų receptą, aptarti rūpimus sveikatos klausimus.“ Įmonės direktorė medicinai D.Babenskienė pasakoja, kad net darbo laikas pritaikytas maksimaliems pacientų poreikiams tenkinti. „Pacientų patogumui darbo dienomis dirbsime nuo 7 iki 19 val.  Taip pat dirbsime ir šeštadieniais nuo 10 iki 14 val. Iškilus skubių bei nenumatytų atvejų, pacientai galės tiesiogiai paskambinti ir pasitarti su šeimos ar kitu gydytoju.

Medicinos centras „Antėja laboratorija“ yra privati medicinos priežiūros įstaiga, tačiau toli gražu ne visos čia teikiamos paslaugos yra mokamos. „Gajus mitas, kad privačioje medicinos priežiūros įstaigoje už kiekvieną paslaugą tenka susimokėti. Mūsų medicinos centre siūlome ir teritorinių ligonių kasų valstybės kompensuojamas sveikatos priežiūros paslaugas“, – teigė D.Babenskienė.

Mokys sveikatos paslapčių

Medicinos centre „Antėja laboratorija“ dėmesys skiriamas ne tik ligoms gydyti, bet ir jų profilaktikai, sveikatos priežiūrai, jos stiprinimui. Dėl šios priežasties medicinos centre bus organizuojami ir mokymai sveikatos priežiūros tematika.

„Visiems žinoma, kad, ištikus nelaimei, šalia esantis žmogus gali labai daug. Operatyviai suteikta pirmoji pagalba gali išgelbėti gyvybę ir sveikatą. Vyrauja nuomonė, kad visuomenės sveikata nuo medikų priklauso tik 10 proc. Medicinos centre ketiname šį skaičių didinti, mokydami pacientus sveikos gyvensenos, higienos ir netgi pirmosios medicinos pagalbos. Mokymų metu suteikiame žinių ir išmokome praktinių įgūdžių“, – aiškina direktorė medicinai D.Babenskienė.

Medicinos centre „Antėja laboratorija“ licencijuoti pirmosios pagalbos ir higienos mokymai skirti absoliučiai visiems, norintiems to išmokti, bei darbuotojams, kurie pagal savo profesiją ar pareigas privalo turėti sveikatos žinių pažymėjimą. Vykdyti mokymus gali tik fiziniai asmenys, turintys visuomenės sveikatos priežiūros veiklos licenciją verstis šia veikla, atitikti specialiuosius reikalavimus. Privalomieji higienos įgūdžių mokymai yra licencijuojama visuomenės sveikatos priežiūros veikla. Vykdyti mokymus gali tik juridiniai asmenys, juridinių asmenų ar kitų organizacijų filialai, turintys visuomenės sveikatos priežiūros veiklos licenciją privalomajam higienos įgūdžių mokymui.

Medicinos centras, tęsiantis tradicijas

Birželio 23-iosios g. 4 esantis medicinos centras „Antėja laboratorija“ yra įsikūręs legendinėje vietoje. Dar sovietmečiu čia veikė pagrindinė Dainavos mikrorajono vaistinė kartu su laboratorija, kur vaistai ir buvo gaminami. „Mums malonu ir toliau tęsti šio pastato gyvenimą pagal paskirtį. Vyresni Dainavos mikrorajono gyventojai dar atsimena čia veikusią vaistus gaminusią laboratoriją. Tikimės, kad ir mūsų klinika siesis su teigiamomis emocijomis ir maloniu bendravimu“, – pasakojo gydytoja D.Krylovienė.

„Antėja laboratorija“ medicininės diagnostikos paslaugas teikia 33 padaliniuose, išsibarsčiusiuose po visą Lietuvą. Moderniausias medicininių tyrimų centras Baltijos šalyse siūlo per 500 kraujo ir kitų medicininių tyrimų paslaugas. Skaičiuojama, kad laboratorijoje per dieną vidutiniškai atliekama 15 tūkst. kraujo tyrimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
Per daug poliklinikų? Pas šeimos gydytoją geriausiu atveju tik po 2 sav patekti gali, jei gali ateiti tik po darbo valandų, apie specialistus jau nekalbant - po mėnesio, dviejų

kaunietis

kaunietis portretas
Palaikau Aruns ir...dar viena nereikalinga, perteklinė gydymo įstaiga... Apie TAI paskutiniu metu kalba per visas žinias, jog mūsų šalyje per daug ligoninių, poliklinikų,...ir per daug naujausios diagnostinės įrangos, kuri nepanaudojama....

Aruns

Aruns portretas
Reklama privatau kapitalo gydymo istaigai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių