Dieną be automobilio Kaune ketinama leisti nemokamai važiuoti viešuoju transportu

  • Teksto dydis:

Kauno savivaldybė rugsėjo 22–ąją, kai minima Diena be automobilio, visiems keleiviams rengiasi viešuoju transportu leisti vykti nemokamai.

Pernai minėdamas šią akciją Kaunas nemokamas keliones autobusais ir troleibusais suteikė tik automobilių savininkams, kurie turėjo pateikti automobilio registracijos liudijimą, taip užtikrinant, kad automobilis iš tiesų nėra naudojamas.

Kaip BNS sakė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras, po pernykštės akcijos sulaukusi pastabų, šiemet savivaldybė nusprendė galimybę keliauti nemokamai suteikti visiems.

„Šios akcijos metu sulaukėme pastabų iš miesto gyventojų, jog dauguma vairuotojų automobilyje važiuoja ne vieni – veža šeimos narius į mokymo bei darbo vietas, todėl negalėjo pasinaudoti akcija. Šiais metais nuspręsta siūlyti dieną be automobilio organizuoti nemokamą viešąjį transportą visiems miesto gyventojams, skatinant juos ir jų artimuosius palikti automobilius namuose“, – teigė jis.

Šį siūlymą kitą antradienį svarstys Kauno savivaldybės taryba.

Savivaldybės duomenimis, pernai galimybe važiuoti nemokamai pasinaudojo apie 1,5–2 tūkst. gyventojų papildomai.

Pasak P.Kero, rengiami ir ilgalaikiai planai, kaip paskatinti gyventojus atsisakyti kasdienio asmeninių automobilių naudojimo: tarptautinė ekspertų komanda tiria Kauno miesto gyventojų kelionių įpročius ir per vienerius metus parengs Kauno miesto Darnaus judumo planą.

„Šiame dokumente bus pasiūlytos efektyviausios priemonės, kurios galėtų paskatinti miesto gyventojus atsisakyti individualaus motorinio transporto“, - sakė P.Keras.

Anot jo, viena diena nemokamo viešojo transporto taip pat suteiks daug informacijos apie galimus keleivių srautų pokyčius „priėmus ilgalaikį sprendimą“.

Akcija „Mieste – be savo automobilio“ Europoje pirmą kartą buvo paminėta 1998 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vairuotoja

vairuotoja portretas
Būtų labai gerai, jeigu Kaune padarytų nemokamą viešąjį transportą visada, o ne tik vieną dieną. Daug kas paliktų automobilius.

komedija

komedija portretas
"Kauno savivaldybė rugsėjo 22–ąją, kai minima Diena be automobilio, visiems keleiviams rengiasi viešuoju transportu leisti vykti nemokamai." AČIŪ! AČIŪ! AČIŪ!...Estijoje nereikėjo jokios tarptautinių ekspertų komandos - ir taip visuomeninis transportas nemokamas:) Paskaičiavo, kad automobilių nuodai padaro daugiau nuostolių ir padarė nemokamą visuoeninį transportą...Beje, nuo rugpjūčio nereikia net vairuotojų - autobusai išmanūs...O Kaune net VIENĄ DIENĄ!

Rasa

Rasa portretas
Saunu ! Daugiau tokiu dienu ,savaiciu,menesiu,metu !
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių