Kaune – cirkas prieš cirke naudojamus žvėris

Sekmadienį Kaune, greta Savanorių prospekte įsikūrusio „Baltijos cirko“, gyvūnų mylėtojai surengė protesto akciją.

Keturi jaunuoliai laikė iškėlę plakatą su užrašu „Tavo pramoga – gyvūnų kančia“. Pasak gyvūnų teisių šalininkų, cirkai su gyvūnais yra neetiška ir žiauri pramoga. Nors prieš renginį išplatintame pranešime buvo kalbama, kad bus pasiūlytos alternatyvos gyvūnų pasirodymams, nieko panašaus neįvyko.

„Ne, nesiūlysime jokių alternatyvų – gal ne iš mūsų gavote kvietimą. Susirinkome tokie bendraminčiai be jokios asociacijos palaikyti šitą akciją. Palaikome pačią idėją, kad cirkai gali būti, tačiau cirkuose negali būti laikomi ir kankinami gyvūnai. Nė vienas gyvūnas savo laisva valia į cirką nepateko. Nė vienas gyvūnas po dresuotojo botagu šypsodamasis nešokinėja“, – sakė skrajutes prie įėjimo į cirką dalijęs aktyvistas Mantvydas.

Protestuotojai sulaukė ne vieno tėvo, einančio su vaikais į cirką, piktų replikų, kad tegul jie geriau kovoja su šunis namie auginančiais gyventojais.

„Jei žmonės ateitų ramiai pasikalbėti, viskas būtų puiku. Dabar jie ant pievos pasidėjo akmenis. Pernai mums išdaužė langus, sugadino inventorių, tad dabar žinome, kas tai galėjo padaryti. Jų pasisakymai – visiškai nepagrįsti. Mūsų cirkas – Europos cirkų asociacijos narys. Mūsų įstatuose taip pat yra raudonas punktas – “Gyvūnų gerovė„, – sakė “Baltijos cirko" direktorius Petras Variakojis.

Jo teigimu, „Baltijos cirkas“ yra įsipareigojęs Lietuvos gyvūnų gerovės asociacijai, kurios specialistai iš anksto nepranešę bet kada gali ateiti ir patikrinti, kaip cirke laikomi gyvūnai.

„Tokia protesto akcija – tai ne savo nuomonės pasakymas, o jos brukimas. Protestuotojams nesvarbu, kaip pas mus laikomi, dresuojami, prižiūrimi gyvūnai. Ne kartą kvietėme juos užeiti ir viską įvertinti patiems, tačiau jie atsisakė. Mūsų cirke gyvūnai puoselėjami, nes juos rodome žmonėms, mus rekomenduoja žmonės savo draugams“, – sakė cirko artisto dukra, tęsianti šeimos tradicijas, Ieva Variakojytė-Reynshtrom.

Kaip teigė cirko vadovai, „Baltijos cirkas“ yra įsipareigojęs prieš Lietuvos gyvūnų gerovės asociaciją ir jos specialistai nepranešdami bet kada gali ateiti ir patikrinti cirke laikomus gyvūnus. Jie neabejojo, kad protestuotojai gali būti naudojami kaip ir vieno užsienietiško cirko konkuravimo įrankis.

„Mus tikrina galybės valstybinių įstaigų – kviečiau tą jaunimą pasižiūrėti, kaip pasak jų kankinamos papūgos. Tegu neįsižeidžia skaitytojai, tačiau šios papūgos valgo geresnį maistą, nei dauguma kauniečių. Daugelis tų protestuotojų net neįsivaizduoja, kaip cirke viskas vyksta, jie kalba apie kažkokį gyvūnų kankinimą. Dabar dresuotojai savo išsilavinimu prilygsta geriausiems veterinarams, – įsitikinęs P.Variakojis.

Cirkas lapkričio mėnesį Kauno „Žalgirio“ arenoje turėtų pasirodyti su didžiule cirko programa, kurioje bus galima pamatyti liūtus ir krokodilus.


Šiame straipsnyje: cirkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

laima

laima portretas
esu nusistaciusi pries cirka pati vaikysteje buvau vedama bet savo vaiku nevedziau nei vieno ir jie patys to nenori nes tai gyvunu kankinimo vieta o ypac po to kai dukra kazkur internete rado ir man parode vaizdely kaip mokomi gaidziai graziai sokti ,ogi ant ikaitintos keptuves.Nusaut visus tuos cirkininkus

Vidas

Vidas portretas
Kaikuriuose pasaulio kraštuose uždrausta cirkas su gyvūnais. deja, pas mus viskas kitaip. Šiaip niekad neinu į pasirodymus, kur yra išnaudojami gyvūnai ir palaikau jaunuolių protestą.

šiaip

šiaip portretas
šiaip nemokamą cirką galima pasižiūrėti per Kauno miesto savivaldybės tarybos posedžius, o žvėrelių nevalia kankinti.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių