Kaune buriama gydytojų klounų komanda

Sergantiems vaikams šypsenas, juoką ir viltį dovanojantys gydytojai klounai du savaitgalius Kaune lankysis su kita misija. Čia rengiama entuziastingų kolegų paieška ir tikimasi suburti nuolat dirbančią „Raudonų nosių“ komandą.

„Gydytojų klounų komandos Kaune pradėjome ieškoti dar gruodį, bet pasirodė, kad nėra taip paprasta įsikurti čia – gal dėl to, kad mūsų branduolys yra Vilniuje. Kai darėme atvirus seminarus, matėme kauniečių susidomėjimą, tik kiek atsargų. Todėl bandysime dar kartą. Išankstinė registracija jau baigėsi, bet įšokantys tiesiai į atranką taip pat laukiami“, – „Kauno dienai“ sakė „Raudonos nosys / Gydytojai klounai“ meno vadovė Justė Liaugaudė ir kartu dvejojančius paragino tikėti savimi ir ryžtis.

Ji pati, suintriguota kvietimo apsilankyti seminare, sergančius vaikus ligoninėse ėmė lankyti kaip klounė Rožė ir, nepaisant pasitaikančių psichologiškai sunkių išbandymų, pajuto tokio darbo džiaugsmą.

„Prieš išeidami į ligoninę mokomės klounados ir darbo su vaikais, humoro suvokimo skirtingais amžiaus tarpsniais, įvairių taisyklių. Jau dalyvauti gydytojų klounų atrankose labai smagu, daug juoksitės iš savęs ir su visais. Ne vienas atėjęs aktorius sakė, kad būtent to trūko studijuojant. Taigi duosime tai, ką žinome, ir tai nieko nekainuos – ateinate ir paiimate“, – kauniečius skatina J. Liaugaudė.

Ko reikia norint tapti klounu? Pirmiausia – mylėti vaikus ir būti atviram emocijoms. „Yra buvę tokių atvejų, kuomet žmonės sako, kad nori kažkam padėti, be to, savanoriauja gyvūnų globos organizacijose. Ir puiku, kad jie tai tęstų, nes tokių žmonių labai reikia. Bet mes neiname nieko gelbėti. „Raudonoms nosims“ reikia žmonių, mylinčių vaikus, tvirtų psichologiškai, turinčių humoro pajautą, nebijančių rodyti savo kompleksų ir klysti, gabių aktorystei arba atvirų to mokytis. Jei gali iš savęs pasijuokti, gali tapti gydytoju klounu“, – aiškino „Raudonos nosys / Gydytojai klounai“ meno vadovė.

Gydytojų klounų atrankos vyks:

Vieta: „Šelteris“ (4 a.), Vytauto pr. 79, Kaunas.

I etapas – balandžio 22 d. nuo 10.30 iki 18.00 val.

II etapas – balandžio 29–30 d. nuo 10.30 iki 18.00 val.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

atsiprasau

atsiprasau portretas
gal tiksliau gydanciu klounu komanda ,o ne gydytoju

o tas

o tas  portretas
su peteliške bus ?

Kolega

Kolega portretas
O kur ministras?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių