Kaune Baltijos šalių parlamentarai kovos dėl BA taurės

  • Teksto dydis:

Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentarų krepšinio komandos šeštadienį kovos dėl Baltijos Asamblėjos (BA) taurės.

Šiemet Lietuva pirmininkauja Baltijos Asamblėjai, mininčiai 30-ąsias veiklos metines, todėl turnyras rengiamas Kaune, pranešė Seimas.

Turnyre komandos žais vieno rato principu, po jo paaiškės naujieji BA taurės čempionai.

„Nors pastaruoju metu krepšinio varžybose dominavo kaimyninių valstybių ekipos, šiemet artėjančiame turnyre Lietuvai vilčių suteikia tai, kad Seimo komandos treneris Sergejus Jovaiša turės galimybę naudoti plačią (net 20 žaidėjų) rotaciją“, – teigiama pranešime.

Lietuvos komandoje yra ir vienintelė moteris – ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pasak Seimo delegacijos BA pirmininko Andriaus Kupčinsko, krepšinio turnyras yra ir puiki galimybė neformalioje aplinkoje stiprinti Baltijos valstybių parlamentarų ryšius.

„Toks neformalus trijų Baltijos „sesių“ parlamentarų bendradarbiavimas stiprina tarpusavio ryšius, panaikina nuotolinio konteksto sienas ir padeda priimti ar inicijuoti atitinkamus sprendimus, kurie pasitarnautų bendrai mūsų kaimyninių valstybių gerovei. Tai svarbu ne tik parlamentarizmo kontekste, bet ir geopolitinėje plotmėje, atsižvelgiant į hibridines atakas prie mūsų bei ES sienų. Kartu tai puiki galimybė Seimo komandiškumui kelti“, – teigė jis.

Krepšinio aikštelėje taip pat bus galima išvysti Estijos Rygikogo pirmininką Jūrį Ratą, jo pavaduotoją Hanną Pevkurį, Latvijos ekonomikos ministrą Janį Vitenbergą, Lietuvos Seimo pirmininko pavaduotoją Andrių Mazuronį, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovą Lauryną Kasčiūną bei kitus Baltijos valstybių parlamentarus.

Baltijos Asamblėja yra Lietuvos, Estijos ir Latvijos parlamentų tarptautinio bendradarbiavimo organizacija, įkurta 1991 metais Taline. Svarbiausias jos tikslas – bendradarbiaujant su vyriausybių atstovais ir įvairių sričių ekspertais spręsti Lietuvos, Estijos ir Latvijos valstybių aktualiausius saugumo, ekonomikos, kultūros, mokslo, švietimo, sveikatos apsaugos ir kitus klausimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių