Kaune baigiamas šildymo sezonas

Kaune nuo šio penktadienio, balandžio 8 d., oficialiai baigiamas šildymo sezonas.

Paskelbus šildymo sezono pabaigą, visuose pastatuose šildymas nebus nutrauktas staiga – pats procesas užtrunka kelias dienas, o daugiabučių namų bendrijose ir privačių kompanijų administruojamuose namuose daugumos butų savininkų sprendimu šildymo sezonas gali tęstis neribotą laiką.

Šilumos vartotojai, suderinę su šilumos tiekėju, gali patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pabaigos, jeigu yra techninės galimybės ir nepažeidžiamos higienos normos.

„Sprendimas priimtas atsižvelgiant į prognozuojamą vidutinę paros temperatūrą. Jeigu staigiai pasikeistų meteorologinės sąlygos, šį įsakymą visuomet galima atšaukti“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Kauno savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas paaiškino, kodėl šildymo sezono pabaiga arba pradžia neįvyksta staiga, o užtrunka keletą dienų. „Pagamintos šilumos kiekis turi būti adekvatus poreikiui. Užbaigus šildymo sezoną šilumos reiks tik karšto vandens gamybai, todėl šildymo nutraukimas vyksta palaipsniui", – dėstė R.Mačikėnas.

Kaip pavyzdį Energetikos skyriaus vedėjas pateikė šildymo sistemą kieto kuro katilais: „Įsivaizduokite, kad užkuriate kieto kuro katilą, tačiau užsukate radiatorius ir nesišildote. Tokiu atveju iš rikiuotės išeina visa šildymo sistema".

Pasak vedėjo, gyventojai turi suvokti, kad namo šildymo sistema yra jų pačių turtas, kurį reikia saugoti.

R.Mačikėnas užsiminė, kad šildymo sezono pradžia ir pabaiga sudėtinga ir psichologiškai. Praėjusį antradienį, tik pakilus temperatūrai, savivaldybės telefonai netilo nuo reikalavimų baigti šildymo sezoną. Beveik neabejojama, kad ateinantį pirmadienį dalis gyventojų reikš nepasitenkinimą dėl to, kad radiatoriai kai kur jau nešils. Esą taip būna kiekvienais metais.  

Pernai oficiali šildymo sezono pabaiga Kauno mieste paskelbta gerokai vėliau – balandžio 27 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Buvau isitikines, kad tik konservatoriai idiotai. Pasirodo, kad klydau.

Lukaa

Lukaa portretas
Laimei nesinaudojam šita paslauga, kaip košmarą prisimenu bute pereinamąjį laikotarpį. lauke dulkės, žemes neša per langą, saulė karštis nuo radijatorių... brrrr....Vat visiems "sušalusiems" turiu pasakyti prieš savaitę nustojom name šildytis, nors malkų tikrai netaupom. O pas jus dar gyvatukas -garantuotas šildymas ištisus metus. Nors pernai pamenu šildė kaunasko ne iki vasaros.Yra butų kur visada šalta, tikrai prie jų neturi taikytis visas kaunas.

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Gyventojams, priklausomai nuo buto kvadratūros, yra priskaičiuojamas mokestis už šildymo ir karšto vandens sistemų priežiūrą. Šios "priežiūros" vykdymas dažniausiai apsiriboja tik periodiniais šildymo sistemos profilaktiniais darbais: hidrauliniu bandymu arba sistemos praplovimu. Ir viskas. O priskaitymai vyksta visus metus. O kur šildymo sistemos reguliavimas? Todėl gyventojai ir skundžiasi, nes niekas sistemas nereguliuoja, priklausomai nuo lauko išorės temperatūros. Atšilus orams, šildymo prietaisai butuose buvo karšti kaip viduržiemį ir gyventojams teko per atvertus langus šildyti lauko orą.Santermitos santechnikai net nesugeba tinkamai reguliuoti apšildymo sistemų. Jų darbas apsiriboja tik šildymo sistemos įjungimu apšildymo sezono pradžioje ir išjungimu sezono pabaigoje. Tai už ką gyventojai moka pinigus?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių