Kaune atšaukta gripo epidemija

  • Teksto dydis:

Sergamumui gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) nukritus žemiau epideminio lygio, nuo šiandien, kovo 6 d., Kauno mieste paskelbta gripo epidemijos pabaiga.

Gripo epidemija prasidėjo 2017 m. sausio 17 d. ir truko septynias savaites, skelbia Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamentas.

Sergamumas gripu ir ŪVKTĮ 9-ąją šių metų savaitę Kauno mieste sumažėjo iki 79,5/10 000 gyventojų ( iš jų gripo – 3,6 proc.). Didžiausias rodiklis – 186,4 atvejo 10 000 gyventojų – buvo registruotas ketvirtąją metų savaitę.

Sumažėjo ir laboratoriškai patvirtinamų gripo atvejų. Per aštuntąją šių metų savaitę iš Kaune paimtų mėginių laboratoriškai gripas patvirtintas keturiems asmenims. Daugiausiai teigiamų gripo tyrimų registruota ketvirtąją metų savaitę – net 31.

Šį gripo sezoną vyravo A(H3N2) tipo gripo virusas. Dėl gripo į Kauno miesto ligonines devintąją metų savaitę kreipėsi 18 asmenų, trys iš jų hospitalizuoti. Daugiausiai hospitalizuotų dėl gripo asmenų registruota trečiąją metų savaitę – 25 asmenys.

Pasibaigus gripo epidemijai rekomenduojama pagalvoti apie kitą gripo sezoną ir jam tinkamai pasiruošti. Svarbu įspėti savo šeimos gydytoją, kad norėsite ir kitais metais pasiskiepyti nuo gripo, bei nepamiršti pasiskiepyti atėjus laikui, pataria specialistai.


Šiame straipsnyje: gripasgripo epidemija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių