Kaune atšaukta gripo epidemija

  • Teksto dydis:

Sergamumui gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) sumažėjus ir pasiekus neepideminį lygį, kovo 8 d. Kauno mieste paskelbta gripo epidemijos pabaiga.

Šių metų 9-ąją savaitę sergamumas gripu ir ŪVKTI siekė 94,3 atvejų 10 tūkstančių gyventojų, o susirgusiųjų gripu buvo 12 proc. Praeitą savaitę į Kauno mieste esančias ligonines dėl gripo kreipėsi 51 asmuo, iš kurių hospitalizuoti buvo 23, iš jų 13 vaikų.

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija pranešė, kad iš praeitą savaitę Kauno mieste iš 99 paimtų ėminių 44 pacientams laboratoriškai patvirtinta gripo diagnozė, teigiamų gripo tyrimų dalis – 44 proc.

Gripo epidemija Kauno miesto savivaldybėje buvo paskelbta vasario 1 d. ir truko penkias savaites. Pernai gripo epidemija Kaune truko tiek pat laiko.

Šį gripo sezoną, be Kauno miesto, gripo epidemija buvo skelbta dar keturiose Kauno apskrities administracinėse teritorijose: Kauno, Jonavos, Prienų ir Kėdainių savivaldybėse.

Paskelbta gripo epidemijos pabaiga reiškia, kad tikimybė užsikrėsti ir susirgti gripu sumažėjo, tačiau neišnyko, nes gripo viruso cirkuliacija aplinkoje išlieka, todėl rekomenduojama nepamiršti laikytis nespecifinių profilaktikos priemonių: plauti rankas po kiekvieno apsilankymo viešoje vietoje, vengti akivaizdžiai negaluojančių (čiaudinčių, kosinčių) asmenų ir išlaikyti bent vieno metro atstumą nuo jų. Jei sunegaluosite, informuokite savo šeimos gydytoją apie sveikatos būklę ir likite namuose, neneškite virusų savo bendramoksliams ir kolegoms, pataria Kauno visuomenės sveikatos centras.


Šiame straipsnyje: gripo epidemijagripasligos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių