Atidarytas didžiausias Baltijos šalyse siuntų rūšiavimo terminalas

  • Teksto dydis:

Šiandien Kauno rajone duris atvėrė „DPD Lietuva“ siuntų rūšiavimo terminalas. Pranešama, kad tai – didžiausias ir moderniausias Baltijos šalyse terminalas. Investicijos į statybas ir įrangą siekė 6,5 mln. eurų.

Terminale veikia vienintelis Baltijos šalyse automatinis siuntų rūšiavimo konvejeris, galintis per parą išrūšiuoti apie 50 tūkst. siuntų. Palyginimui, „DPD Lietuva“ terminale Vilniuje išrūšiuojama 4000 siuntų per valandą, Kaune šis skaičius sieks 7000. Konvejerio ilgis siekia 800 m, o greitis – 2 m/s. Investicijos į įrangą sudarė apie 1,5 mln. eurų.

„Nuosekliai augant siuntų paslaugų poreikiui ir plečiantis rinkai, prieš metus apsisprendėme investuoti į šį projektą. Tokį žingsnį paskatino ir užimama smulkių siuntų rinkos lyderės pozicija bei stabilus pastarųjų metų augimas. Šiandien turėdami moderniausią įrangą terminale, leidžiančią bene dvigubai padidinti pajėgumus, planuojame, kad investicijos atsipirks per ateinantį dešimtmetį“, – sako Indrė Puišė, „DPD Lietuva“ generalinė direktorė.

Kauno terminalas yra svarbi DPD tinklo dalis, čia susikerta Europos, Skandinavijos ir Baltijos šalių siuntų srautai. Šiame terminale skirstomos iš užsienio gaunamos ir į užsienį siunčiamos siuntos, todėl naujasis terminalas pastatytas strategiškai patogioje vietoje – Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje, šalia pagrindinių magistralinių kelių.

„DPD Lietuva“ terminalo statybų projektą už 3,9 mln. eurų per devynis mėnesius įgyvendino statybos kompanija „Mitnija“.

Terminalas įrengtas 2,6 h ploto teritorijoje, jo plotas užima 5000 kv. metrų, iš kurių 4400 kv. m skirta siuntų paskirstymui, 600 kv. m – administracinėms patalpoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių