Kaune atidaryta moderniausia klasė Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Kauno Milikonių pagrindinėje mokykloje šiandien duris atvėrė pirmoji Lietuvoje eksperimentinė išmanioji klasė. Joje mokiniai naudosis interaktyvia lenta, planšetiniais kompiuteriais, elektroniniu mokymosi turiniu ir debesų technologija. Visai tai apjungia ir visų įrenginių funkcionalumą užtikrina spartus belaidis internetas, skelbia miesto savivaldybė.

Informacinės technologijos nėra naujiena šalies mokyklose: mokytojai naudoja elektroninį dienyną, klasės turi išmaniąsias lentas ir planšetinius kompiuterius. Tačiau pirmą kartą programinė įranga, įrenginiai, mokymosi turinys ir internetas yra integruoti į vieną projektą, kuris gali tapti modeliu kitoms Lietuvos mokykloms kuriant savo išmaniąsias klases.

Partnerius bendram projektui subūrė „Teo“ ir jį kartu įgyvendina kartu su „Microsoft Lietuva“, „TAMO grupe“ ir BMK. Šiuolaikinės mokymosi aplinkos projektą kuriančios bendrovės yra savo sričių lyderės: IT ir telekomunikacijų, programinės įrangos, elektroninių žinynų ir verslo mašinų. Prie šio projekto įgyvendinimo aktyviai prisidėjo Milikonių mokykla ir Kauno miesto savivaldybė.

„Kai projekto partneriai pasiūlė mums šią idėją, nei vienas iš mūsų komandos narių nė sekundės nedvejojome ir pasakėme, jog Kauno vaikai turi turėti pačias geriausias mokymosi technologijas“, - patikino Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauno Milikonių pagrindinės mokyklos direktorius Janas Ryzgelis. įsitikęs, kad išmanioji klasė padės išspręsti keletą pagrindinių dalykų: mokymosi procesas taps įdomesnis, be to, taps lengviau mokytis savarankiškai.

„Mūsų aplinka sparčiai keičiasi, todėl reikia kuo anksčiau išmokti greitai įsisavinti naujas žinias, kritiškai mąstyti ir atsirinkti reikiamą informaciją. Jei vaikai turės galimybę mokytis moderniais įrankiais, didelė tikimybė, jog mokyklas paliks gausus būrys smalsių jaunuolių, savo idėjomis pakeisiančių ne tik Lietuvą, bet ir visą pasaulį“, – sakė Ainis Kavaliauskas, „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius.

„Remiantis mokinių egzaminų rezultatais ir elektroninio turinio naudojimusi tarp abiturientų, įrodyta, jog mokiniai vidutiniškai 15 proc. pagerina savo egzaminų rezultatus. Skirtingai negu įprastai naudojamos mokymo ir mokymosi priemonės, skaitmeninis turinys visų pirma sudaro galimybę individualizuoti mokymą pagal mokinių pajėgumą, antra – elektroninis turinys palengvina darbą mokytojams bei pateikia išsamią rezultatų ir vertinimo analizę", - sako Malvina Majauskaitė, “TAMO grupės” atstovė.

Audiovizualinius ir edukacinius sprendimus teikiančios bendrovės BMK generalinės direktorės Daivos Viskontienės teigimu, vykdant šį projektą buvo investuojama į naujausią programinę įrangą ir technologijas, kurios padės tiek mokytojams, tiek moksleiviams.

Plačiajai visuomenei išmaniąją klasę planuojama pristatyti lapkritį parodoje „Mokykla 2015“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

abejoju

abejoju portretas
Neseniai skaitėm psichiatrų, pediatrų, logopedų straipsnį, kad vaikams trūksta bendravimo, kalbos, savarankiškumo įgūdžių, blogas regėjimas ir laikysena, o dėl to kaltos technologijos.Šios technologijos palengvina darbą mokytojui, o nauda vaikams labai labai abejotina. Ateina jauni žmonės, kurie ranka nesugeba net prašymo parašyti, prašo šablonų, kad tik parašą galėtų padėt.

asilas

asilas portretas
modernumas gerai, bet kaip su loginiu mastymu bus?viska atlieka kompiuteriu, o realybej nezinos ka daryt....

Marija

Marija portretas
Vaikai po pamokų ir tai didžioji dalis prie kompiuterių sėdi,tai dar mokyklose? Yra pliusų:galbūt po pamokų daugiau nebenorės prie jo sedėti ir geriau išeis gryno oro pakvėpuoti :) minusas: po pamokų yra namų darbai,kurie taip pat atliekami kompiuterio pagalba,akims tai atsilieps ir stipriai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių