Kaune ant parketo sklendė mylintieji šokį

Kaune varžėsi per 120 pramoginių šokių šokėjų, kuriems šokis – ne tiek sportas, kiek laisvalaikis.

Lietuvoje vis populiaresni tampa „Hobby“ arba dar kitaip vadinamos „Medalininkų“ klasės Lietuvos pramoginių šokių čempionatai.

Šeštadienį Kaune Lietuvos pramoginių šokių asociacijos rengiamose varžybose startavo ir „Pro/Am" klasės šokėjai. „Mums šios klasės važybos buvo pirmas krikštas, kuriuo likome patenkinti“, – neslėpė Lietuvos pramoginių šokių asociacijos prezidentas Vytautas Dukauskas.

„Pro/Am" šifruojama kaip profesionalas ir mėgėjas. Pasak organizatorių, JAV gimęs reiškinys atranda vietą ir Lietuvoje.

Nors šį kartą dalyvavo tik trys tokios poros, Lietuvoje aktyviai šokančių profesionalų ir mėgėjų porų yra 10.

V.Dukauskas įsitikinęs, kad „Hobby“ ir „Pro/Am" varžybose yra lanksti sistema, kuri leidžia kiekvienam pajusti, kad jis gali šokti. Dalyviams neprivalu šokti visus įprastus pramoginių šokių varžybų šokius. Jie gali pasirinkti varžytis tik viename šokyje. Taip pat jie gali pasirinkti ir sudėtingumo lygį.

Yra pradedančiųjų grupės, kurios pasirodymas vertinamas vos keliose kategorijose. Taip pat poros skirstomos ir pagal amžių: iki 35-erių, vyresni nei 35-rių ir t.t.

Sudėtingiausia rungtis – „Scholarship“ kategorijoje. Joje vertinamas ir poros profesionalas, ir mėgėjas. Poros varžosi standartinių šokių ir Lotynų Amerikos šokių grupėse. Abiejose – po penkis šokius.

Kaune vykusiose varžybose standartinių šokių kategorijoje nugalėjo pora iš Vilniaus: Rūta Daugėlaitė ir Marius Gaižauskas.

Lotynų Amerikos grupėje „Pro/Am" čempionais tapo Aleksandra Goryanova ir Vladimiras Romanovas.

„Ūkio banko investicinės grupės“ prezidentas ir Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo savininkas negailėjo sau priekaištų po pirmojo pasirodymo. „Veikia stresas, todėl kūnas turi labai gerai prisiminti figūras. Mes mokėmės sudėtingesnius Vienos valso žingsnius ir nespėjome užtvirtinti“, – atviravo V. Romanovas.

Pasirodo, verslininkas stengiasi bent tris kartus per savaitę prieš darbą pašokti. Šokio V. Romanovas nelaiko tik pramoga ar laisvalaikiu: „Jei bus tik pramoga, tai nieko nepasieksi“.

Kaune vykusiose Lietuvos pramoginių šokių mėgėjų varžybose dalyvavo trys mišrios profesionalų ir mėgėjų poros, 60 tik mėgėjų porų ir 20 solo šokėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Buratinovas! :DDDDD

aneta

aneta portretas
kai rašote, būtų pravartu pasitikrinti pavardes ir vardus: šventę organizavo Vytautas Duknauskas, o laimejo Dalia Daugėlaitė ir Marius Gaižauskas

OK

OK portretas
Sokit i sveikata.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių