Kaune aitvarai į dangų iškels milžinišką trispalvę

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 23-iosios pavakarę, apie 18 valandą, virš Kauno suplevėsuos milžiniška trispalvė. Apie 130 kv.m vėliavą į dangų palydės aitvarai, kuriuos suvaldyti sugeba Lietuvos aitvarų meistrų ir dangaus menininkų komanda „Užantis”.

Trispalvės skrydžiu siekiama inovatyviai ir interaktyviai priminti Baltijos kelio datą ir mūsų laisvės vertę.

Anot vieno iš renginio organizatorių – aitvarų meistro ir menininko Mariaus Abramavičiaus, projektas „Trispalvės skrydis” akcentuoja aitvarą ir skrendančią vėliavą – kaip laisvės polėkį.

Renginio metu Kauno santakoje nuo 18 val. bus organizuojamos ir kūrybinės dirbtuvės visiems norintiems – ir vaikams, ir suaugusiems. Aitvarų meistrai ir menininkai kartu su renginio dalyviais dalysis laisvės vėjo ir svajonių gaudymo paslaptimis – konstruos vėjagaudes tūbas ir mokys pasigauti vėją.

Projektas „Trispalvės skrydis”, remiamas Kauno savivaldybės, skirtas šeimoms, jaunimui, vaikams – taip aitvarų meistrai ir menininkai siekia ugdyti jaunosios kartos pilietinį sąmoningumą. Pilietiškumo, patriotiškumo skatinimas yra ypatingai svarbus dabartiniame pasaulio įvykių kontekste.

Ryškiausi mūsų šalies simboliai yra trispalvė ir Vytis.

„Šventė, naudojant valstybinius simbolius – viena iš progų priminti šalies gyventojams mūsų valstybės istoriją ir skatinti didžiavimąsi savo šalimi, – sako menininkas M.Abramavičius. – Ryškiausi mūsų šalies simboliai yra trispalvė ir Vytis. Dažnam vien pamačius valstybingumo ženklus, pavyzdžiui, ant pilies bokšto ar danguje plevėsuojančią trispalvę arba Vytį, nesąmoningai kyla tautinės emocijos. Trispalvės skrydis Kaune – Nemuno ir Neries santakoje – valstybės atkūrimo šimtmečio paminėjimui skirtas kūrybinis projektas. Rugpjūčio 23-ioji – Baltijos kelio data pasirinkta simboliškai – anuomet laisvės sąjūdžio banga it vėjo nešamas aitvaras nuvilnijo nuo Lietuvos iki Latvijos ir Estijos.”

Aitvarų meistrai puikiai žino, kad smagiausia ne tik žiūrėti, kaip po dangų skraido margi aitvarai, bet ir patiems pasidaryti aitvarą ar vėjagaudę tūbą. Kūrybinėse dirbtuvėse menininkai visiems entuziastams padės konstruoti vėjagaudes tūbas ir leisti joms plaikstytis vėjyje.

Pasak M.Abramavičiaus, kiekvienas atėjęs galės pagauti savo svajonę ir ją realizuoti, pajusti akimirkos laimę ir joje būti.

Projekto organizatoriai išdalys visas būtinas priemones, konsultuos vaikus ir suaugusius tiek meniniais, tiek aerodinamikos klausimais. Renginys nemokamas – jame gali dalyvauti ir konstruoti visi norintys.

Kūrybinės dirbtuvės bus matomos iš toli – Kauno santakoje, kur vyks renginys, aitvarai į apie 100 m aukštį iškels didžiulę Lietuvos vėliavą. Danguje plevenanti trispalvė – traukos objektas, skatinanantis ateiti ir įsitraukti į kūrybinę veiklą dar daugiau žmonių. Didžioji Lietuvos trispalvė vėliava ir kūrybinių dirbtuvių metu sukurtos vėjagaudės sukurs puikią šventinę atmosferą.

Projekto organizatoriai VšĮ „Užantis” jau yra organizavę panašaus pobūdžio renginius ir kūrybines dirbtuves. Tarp įdomiausių projektų galima paminėti lazerių projekciją ant 800 kv.m aitvaro Vilniuje, Dakaro bienalėje „Dak‘Art” aitvarais skraidinta 260 kv.m festivalio vėliava, o vienas sudėtingiausių meninių projektų – su aitvaru iškelti į padangę dainuojančią dainininkę Skaidrą Jančaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na kada lansbirkinis beretinis pridurkas

na  kada  lansbirkinis beretinis pridurkas   portretas
iskrecia kokia nesamone [o tai jie daro pastoviai] tuoj visas LGBT kolektyvas su KGBstukaciais ,lyberastais ir buvusiais pakrumiu bandiugom suklinka ---VATNYKAI NUKVAKO ,RUSAI PUOLA ,PUTINO SUBINLAIZIAI NA IR T.T

VATNIKAI VISAI NUKVAKO ...

VATNIKAI VISAI NUKVAKO ... portretas
Koks jusu (besmegeniu) reikalas KADA , KOKIAS IR KAIP MES SAVO SVENTES SVENCIAM ?! Bukit savo vietoj .

INOVATYVIAI INTERAKTYVIAI

INOVATYVIAI  INTERAKTYVIAI portretas
pabuciuokit syvai kumelei y subine ,...kada katinas neturi ka veikt --kiausus sau laizo ...stai ir jus uzsiimkit tuo paciu...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių