Kaunas žvalgosi didžiausių metų geradarių

  • Teksto dydis:

Gražia tradicija tapę „Gerumo kristalų“ apdovanojimai nusipelniusius miestiečius pagerbs ir šiemet. Pretendentus šiems apdovanojimams kviečiami patys kauniečiai. Jų kandidatūrų laukiama iki gruodžio 15-osios. Laureatai bus apdovanoti sausio pradžioje vyksiančioje iškilmingoje ceremonijoje.

„Kaune gyvena daug puikių žmonių, todėl atrinkti pačius iškiliausius, savo iniciatyvomis bei darbais labiausiai nusipelniusius kauniečius – tikrai nemenkas iššūkis. Be visuomenės pagalbos čia neišsiversime. Norime atrasti išskirtines asmenybes su unikaliomis istorijomis. Juk labai dažnai geri darbai daromi tyliai ir plačiajai visuomenei lieka nepastebėti“, – sako Apdovanojimų tarybos pirmininkas Benjaminas Želvys.

Kaune gyvena daug puikių žmonių, todėl atrinkti pačius iškiliausius, savo iniciatyvomis bei darbais labiausiai nusipelniusius kauniečius – tikrai nemenkas iššūkis.

Nuo šiol siūlyti kandidatus „Gerumo kristalų“ apdovanojimams dar paprasčiau. Jei anksčiau tekdavo pildyti eilę dokumentų, tai dabar užtenka trumpo elektroninio laiško. Svarbu aiškiai pagrįsti, kokia konkrečia veikla asmuo pasižymėjo, kad būtų įvertintas garbingu apdovanojimu. Laiškų su pretendentų aprašymais, anketiniais duomenimis ir kontaktais laukiama elektroninio pašto adresu apdovanojimu.taryba@kaunas.lt

Pasak apdovanojimų renginio kuratorių, šiemet siekiama atskleisti ir į viešumą iškelti nekasdieniškus darbus, neatlygintinas geradarių veiklas, kurios paliečia didesnį ratą žmonių. Rūpestis neįgaliaisiais ar senyvo amžiaus žmonėmis, pagalba skurstantiems, vaikų globa, o galbūt žygdarbis gelbstint žmones ar jų turtą nelaimės akivaizdoje? Ne tik šios, bet ir kitokios istorijos vertos patekti į „Gerumo kristalų“ metraštį.

„Mieli kauniečiai, skleiskite žinią apie gerus darbus ir jų autorius, nes jie išties nusipelnė būti deramai įvertinti ir pagerbti, – kviečia B. Želvys. – Tikimės, kad „Gerumo kristalai“, kaip ir kasmet, taps didele ir gražia švente, kuri tradiciškai sukvies miesto geradarius į Kauno rotušę.“

Kauniečių laiškų laukiama iki gruodžio 15 dienos. Iškilmingą apdovanojimų ceremoniją numatyta surengti kitų metų pradžioje. Kaip įprastai, visas pasiūlytas kandidatūras svarstys ir laureatus rinks Apdovanojimų taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

įdomu

įdomu portretas
policija sako, kad KRISTALAS - POPULIARUS SINTETINIS NARKOTIKAS. pRAŠOVĖ kUPČINSKAS PASIRINKDAMAS TOKĮ APDOVANOJIMĄ.?

...

... portretas
Juk kažkas turi pasirūpint krabo samdiniais.

lijopardas

lijopardas portretas
Apuokui už licėjų ! taigi savas,ir miarui už tai kad gimė !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių