Nuspręsta: Kaune už 33 mln. atnaujins viešąjį transportą

Antradienį miesto taryba priėmė sprendimą atnaujinti „Kauno autobusų“ autobusų ir troleibusų parką. Šiam projektui reikės 33 mln. eurų investicijų, tačiau bilietai brangti neturėtų.

Parengtame sprendimo projekte dėl savivaldybės valdomos įmonės „Kauno autobusai“ transporto parko atnaujinimo teigiama, kad planuojama įsigyti iki 50 naujų žemagrindžių autobusų ir 63 naujų žemagrindžių troleibusų. Tačiau tikslus skaičius paaiškės po konkursų. Tikimasi, kad pavyks nusiderėti ir už skirtus pinigus įsigyti daugiau transporto priemonių.

Šiuo metu Kauno gatvėmis važinėja 26–28 metų senumo troleibusai „Škoda“ ir didžiausią taršą sukeliantys 20–25 metų senumo autobusai. Bendrovė „Kauno autobusai“ skolinsis pinigų, o juos grąžinti tikisi per 10-12 metų. Taip pat reikės papildomų asignavimų ir iš miesto biudžeto, tačiau daugiau branginti bilietų neplanuojama.

„Šiuo metu mieste važinėjantys „Škoda“ troleibusai yra ne žemagrindžiai, nepatogūs ir jau nusidėvėję. Daugelio jų amžius siekia 30 metų, tad dabar juos galėsime pakeisti naujais ir šiuolaikiškais, kurie atitiks šių dienų poreikius. Džiaugiuosi, kad taryba priėmė tokį sprendimą ir suprato, kad reikia išnaudoti šiuo metu Kaune esanti didelį troleibusų kontaktinį tinklą“, – kalbėjo „Kauno autobusų“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

Bilietų kaina nesikeis?

Anot jo, bilietų branginti kol kas tikrai nereikės, nes jų kaina jau buvo šiek tiek pakelta vasarą. „Keleiviai kitais metais finansinės naštos dėl šių investicijų neturėtų pajusti. Žinoma, mes negalime kalbėti apie tai, kas bus po dviejų ar trijų metų, nes bilietų kaina priklauso ir nuo kuro kainų, atlyginimų dydžio. Bet jei ir bus brangimas, tikrai jis nebus susijęs su parko atnaujinimu. Vasarą buvo branginti bilietai tam, kad tai padėtų padengti skolą už naujas transporto priemones, tačiau dar branginti tikrai kol kas neketinama“, – pridūrė M.Grigelis.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad praėjusiame tarybos posėdyje buvo pritarta už ES lėšas įsigyti ne mažiau kaip septyniolika naujų žemagrindžių troleibusų. Skaičiuojama, kad šiam pirkimui reikės 7,9 mln. eurų, iš kurių 1,1 mln. eurų bus skirta iš Kauno biudžeto. Pritarus atnaujinti likusią seniausią viešojo transporto parką, skaičiuojama, kad iš viso „Kauno autobusų“ parką papildys daugiau apie 85 naujų troleibusų bei apie 50 autobusų.

Be to, „Kauno autobusai“ iš savo lėšų šiemet įsigijo dešimt mažųjų autobusų, kurie važinėja ne tokiais populiariais maršrutais. Tokiu būdu siekiama atnaujinti visą parką ir teikti kokybišką viešojo transporto paslaugą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Matijošaitis jau du kart kainas žiauriai mietos transporto kėlė 2016 ir 2017 .Net 25 proc pabrangino 2017 >Dabar Kaune transportas tapo brangiausias Lietuvoje.Kaunas tavrkosi??Matijošaiti ar nemanai kad kainų pakėlimui daug PROTO nereikia -BBD ir yra. O štai Vilnius nekeldamas kainų perka 300 autikų.Ir pensininkams Vilniuje 50 proc nuolaida-ėj alio Kaunas tvarkosi????KUNAS tvarkosi rik platindamas pašto dėžutėsėp propogaminiais žurnaliukais kaip kad Maxima platina savo reklamą su 110 proc nuolaida

UŽKNISOT UŽKNISOT

UŽKNISOT UŽKNISOT portretas
BAIKIT DARKYTIS. PRADĖKIT TVARKYTIS- NUO SAVĘS.

jau

jau portretas
geriau išmokytų vairuotojus vežti žmones o ne malkas
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių