„Kaunas sportuoja“ ir šiais metais sieks įskiepyti meilę aktyviam laisvalaikiui

  • Teksto dydis:

Nemokamų treniruočių platforma „Kaunas sportuoja“ ir šiais metai kauniečius skatina aktyviai leisti laiką bei dalijasi geromis žiniomis – treniruočių bus dar daugiau. Treniruotėse laukiami įvairaus amžiaus, pomėgių ir fizinio parengtumo žmonės.

Tikslas – sveikas miestas

Nuo pirmadienio iki penktadienio kauniečiams organizuojamos įvairios nemokamos treniruotės. Pasirinkimas platus, tad sau mėgiamą aktyvią veiklą bus nesudėtinga išsirinkti kiekvienam. Anot VŠĮ S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktoriaus Giedriaus Bielskaus, šiais metais pagrindinis tikslas išlieka tas pats.

„Siekiame, kad Kaunas būtų sveikas miestas, o savo pavyzdžiu užkrėstų ir kitus Lietuvos miestus. Praėję metai įrodė, jog reikia idėjos, didelio noro, iniciatyvių žmonių, komandinio darbo ir kiekvienas tikslas gali būti pasiektas greičiau nei patys įsivaizduojame. Mūsų komandai sveikas miestas yra sveiki ir aktyvesni kauniečiai. Fizinis aktyvumas yra puiki priemonė sveikesnio miesto link. Nemokamos treniruotės žmonėms suteikia galimybę nesukti galvos dėl finansų, o treniruočių ir laikų įvairovė neįspraudžia į rėmus“, – sakė G. Bielskus pridurdamas, jog šiais metais tikisi dar didesnio kauniečių aktyvumo.

Populiariausių treniruočių dar daugiau

Nemokamų treniruočių „Kaunas sportuoja“ komanda atskleidė, jog praėjusiais metais neįtikėtino populiarumo susilaukė Senjorų treniruotė. Anot organizatorių, vyresniems žmonėms specialus fizinis aktyvumas yra naudingas visomis prasmėmis. Senjorai turi galimybę ne tik pagerinti sveikatą, bet ir išeiti iš namų, pakeisti aplinką, susipažinti su bendraminčiais. Treniruotės populiarumas metų eigoje vis labiau augo, tad nuo šiol kiekvieną savaitę vyks ne viena, o dvi senjorų treniruotės.

Nemokamos treniruotės žmonėms suteikia galimybę nesukti galvos dėl finansų, o treniruočių ir laikų įvairovė neįspraudžia į rėmus.

Taip pat kauniečiai bus laukiami naujoje „Nirvana Fitness“ treniruotėje ir treniruotėje ratu, kurią ves naujas „Kaunas sportuoja“ komandos narys Dovydas Drevinskas.

„Smagu prisijungti prie tokio išskirtinio projekto ir tapti jo dalimi. Tai naujas iššūkis, bet esu pozityviai nusiteikęs. Man asmeniškai Treniruotė ratu patinka, nes ji nėra monotoniška. Mėginsiu į kiekvieną treniruotę įpūsti naujo vėjo ir padėti žmonėms progresuoti. Į treniruotę ratu gali ateiti net ir iki šiol nesportavę asmenys. Juk nuo kažko pradėti reikia. Tokio pobūdžio treniruotė būtų puiki pradžia, nes prisijungiama prie bendruomenės, kuri yra nusiteikusi dalintis patarimais ir visuomet padėti”, – su šypsena pasakojo D. Drevinskas.

Streso ir lėtinių skausmų malšinimui

Viena iš didžiausių šių metų naujienų – Nirvana Fitness treniruotė. Tai kvėpavimo mankšta su muzika, kuri natūraliai pašalina stresą, nerimą, lėtinius skausmus ir depresiją. Taip pat ši treniruotė detoksikuoja kūną ir net prailgina gyvenimo trukmę.

„Kaunas sportuoja“ projekto organizatoriai atskleidė pagrindinį šios treniruotės išskirtinumą – kvėpavimo kontroliavimą. Anot specialistų, kvėpavimas yra vienintelis kūno ritmas, kurį galima sąmoningai kontroliuoti ir taip pasiekti neįtikėtinų rezultatų. Taip pat šis metodas tarsi užpildo spragą tarp aktyviai sportuojančių ir sėslų gyvenimo būdą mėgstančių ir jokios mankštinimosi patirties neturinčių žmonių.

„Lėtas, atpalaiduojantis, gilus, ritmiškas kvėpavimas yra mūsų vartai į kūno ir proto ramybės būseną. Treniruotėse bus mokomasi tinkamai kvėpuoti, atliekant funkcionalias, tonizuojančias pilateso ir jogos pratimų serijas“, – apie naują treniruotę pasakojo „Kaunas sportuoja“ organizatoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VIKTORIJA

VIKTORIJA portretas
Smagu,kad yra toks pasirinkimas,kad kiekvienas gali susirasti judėjimo būdą pagal save. Dar būtų smagu.kad savaitgaliais uždraustų važiuot mašinom Vdūno al. ir sportuojantys miestiečiai galėtų kvėpuoti švariu oru. Pavasarį grožėtis žydinčiais kaštonais ir išgirti paukščių čiulbesį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių