Kaunas puošiasi: sužibo keli kilometrai girliandų ir tūkstančiai dekoracijų

  • Teksto dydis:

Artėjant didžiosioms metų šventėms, Kaune gražinamos gatvės, tiltai, fontanai ir kitos erdvės. Didžioji dalis darbų jau atlikta, kiti bus baigti iki šeštadienio ir įsižiebs kartu su pagrindine miesto Kalėdų eglute Rotušės aikštėje.

Daugiau kaip 4,5 km girliandų ir per 1,5 tūkstančio naujų dekoracijų jau nušvietė Laisvės alėją, A. Juozapavičiaus ir Vytauto prospektus, Savanorių prospekto įkalnę, Parodos kalną, Nepriklausomybės aikštę ir daugelį centrinių miesto gatvių. Tokie pat kalėdiniai papuošimai – „šerkšno medeliai“ – suspindėjo ir ant P. Vileišio, Varnių, M. K. Čiurlionio ir pėsčiųjų S. Daukanto tilto.

„Kaunas turi būti gražus ne tik šviesiuoju, bet ir tamsiuoju metų periodu – rudenį ir žiemą. Esu tikras, kad kauniečiai ir miesto svečiai pajus tą šviesą. Dėl to šiemet išties pasistengėme. Miestą papuošę „šerkšno medeliai“ siejasi su Rotušės aikštės puošyba ir menininkės Jolantos Šmidtienės kuriama Kalėdų eglės kompozicija. Labai džiaugiamės miesto bendruomenės iniciatyvomis puošiant miestą. Senamiesčio draugija padirbėjo, kad Vilniaus gatvė atrodytų ypatingai“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas.

Kauniečių ir miesto svečių laukia naujovė – šviečiantys LED kontūrai ant Kauno pilies bokštelių ir stogų. Be to, jos prieigose atsiras futuristinio stiliaus šviesos kompozicija. Panaši šviesų „užuolaida“ apjuos Laisvės alėjos fontaną, o Steigiamojo Seimo aikštėje iškils pagrindinį šių metų miesto puošybos motyvą atliepiantis „šerkšno medis“.

Šios puošmenos nušvis lapkričio 26-osios vakarą, mat tądien 18 val. Rotušės aikštėje bus iškilmingai įžiebta ir pagrindinė miesto eglė. Jos pašonėje gruodžio 17-31 dienomis, kiekvieną vakarą ant rotušės pastato nušvis interaktyvios 3D projekcijos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Centras

Centras  portretas
Tu "kam" išsiblaivyk pirmiausia. Seniai trazvilkoj buvai ? Mužikas iš miesto pakampės. Sėdi ir sėdėk tam savo purvyne. Tau iki Kauno mero, kaip dulkių siurbliui iki kosminio laivo.

kam

kam portretas
pudrinat smegenis? juk miestas tai ne tik laisves a. o ir daugiau dar nesutvarkytos stoteles kreves pr. ir dar ne kaledos iki ju dar daugiau kaip men ir uztenka plauti pinigus muilo burbulam nes viskas del ivaizdzio centre kai kiti rajonai skesta purve..... milicininke...

Užpelkis

Užpelkis portretas
Žmogus privalo žinoti, kad visuomenė, kuri netiki aukštesne jėga yra pasmerkta išnykti. Mes tą turime žinoti. Dabar žiūrint i papuošimus tiek Kaune, tiek Lietuvoje nesupranti KIENO gimtadienį ruošiamės švęsti ? Sakralinių, kalėdinių akcentų nėra ! Tik "Lietuvos geležinkeliai", atsitiktinai ar ne, Vilniaus ir Kauno stočių puošimui naudoja krintančios žvaigždės dekoracijas. O kiti ? Gal jūs negirdėjote, kad gimusio Jėzaus simbolis yra krintanti žvaigždė ir kad "didžiausios metų šventės" yra Kristaus gimimo diena ? O gal ir vėl sovietai kalti ? O gal ne sovietai, gal globalizmą propaguojanti "nepriklausoma spauda" ? Kaip ten bebūtu, tokie papuošimai puošėjams garbės nedaro - visgi elementaraus išprūsimo reikia turėti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių