Kaunas planuoja įsigyti 24 ekologiškus autobusus

Kaunas planuoja įsigyti 24 ekologiškus, naudojančius suspaustas gamtines dujas, autobusus.

Preliminariai planuojama vieno autobuso kaina yra 740 tūkst. litų be PVM. Šiais ekologiškais autobusais būtų pakeisti šiuo metu naudojami dyzeliniai autobusai.

Kauno savivaldybės administracija planuoja liepos 1 d. pateikti įgyvendinančiajai institucijai – Transporto investicijų direkcijai paraišką.

Planuojamas projekto biudžetas yra 21,3 mln. litų su PVM, ES fondų lėšos – 14,9 mln. litų. Pareiškėjo (partnerio) lėšos – 2,6 mln. litų, netinkamos finansuoti ES fondų lėšomis išlaidos (PVM), litų – 3,69 ml. litų.

Atkreiptinas dėmesys, kad PVM yra netinkamos lėšos, nes projekto partneris, UAB „Kauno autobusai“ turės galimybę susigrąžinti sumokėtus PVM mokesčius. Planuojamas projekto įgyvendinimo laikotarpis – 18 mėnesių.


Šiame straipsnyje: naujas autobusasnauji autobusai

NAUJAUSI KOMENTARAI

kiesa

kiesa  portretas
kam tie autobusai , jei marsrutkes gerai vaziuoja !

666

666 portretas
ekologiskas gali buti ir vezimas . o taupumas ir kad atsipirktu reikia marsrutkes panaikinti kurios vagia pvm , na ir aisku autobuse turi buti oro kondicionavimo sistema . o protingai ir taupiai isnaudojant tai turi buti perkami ne dujomis varomi o elektra Proterra EcoRide B25 , Proterra EcoRide B35 . ir jiems pastatytos vejo jegaines . bet kauno tarybai nepatinka nes zmones gyventu geriau o investicijos atsipirktu labai greit . o kaune niekada nebus geriau kol tokie sedi meruose ir miesto taryboje , kaip ir troleibusu - autobusu parke

666

666 portretas
kodel techniniu charakteristiku neparasot juk ir taip visi zino kad pardavejas jau zinomas O del marsrutkiu tai joms specialiai buvo duota zalia sviesa kad jos galetu zlugdyti valdiska sektoriu tiek pvm vogimu tiek konkurencija
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių