„Kaunas Photo“ festivalyje – 15 parodų

Šią savaitę Kaune rengiamas fotomeno festivalis „Kaunas Photo 2012“, kurio metu bus atidaryta 15 parodų, vyks tradicinės „Kaunas Photo Star“ nuotraukų konkurso peržiūros ir apdovanojimai, diskusijos.

Rugsėjo 6-ąją dieną Nacionalinio M.K.Čiurlionio muziejaus M.Žilinsko dailės galerijoje lankytojams atsivers pagrindinė renginio paroda „Apie fotografiją“. Joje siekta atskleisti naujas kryptis fotografijoje bei tendencijas per pastarąjį dešimtmetį. Parodoje, kuriai savo darbus pateikė apie 200 menininkų iš viso pasaulio, eksponuojama apie 50 autorių darbai. Tarp jų – Aleksandro Macijausko, Antano Sutkaus, Rimanto Dichavičiaus bei Romualdo Rakausko fotografijos.

„Ši paroda bus suskirstyta į septynis skyrius: įėjęs žiūrovas, norėdamas suprasti ir išsinešti žinių, turėsi įsilieti į parodos judėjimo kryptį. Trise pasikeisdami tuos turus vesime ir tokiu būdu galėsime supažindinti žmones su fotografijos situacija. Šia paroda orientuojamės į labai atvirą auditoriją: ir žmones, kurie domisi fotografija, ir tuos, kurie tai matys galbūt pirmą kartą“, – apie parodą pasakojo festivalio įkūrėjas ir meno vadovas Mindaugas Kavaliauskas.

Pasivaikščioti po parodą su gidu bus galima ir po atidarymo: rugsėjo 19, spalio 3 ir 10 dienomis – trečiadieniais, kai galerijos lankymas nemokamas.

„Kaunas Photo“ metu kasdien vyksiantys parodų atidarymai šiemet sugrupuoti tematiškai: skirtingomis dienomis bus pristatomos parodos apie Lietuvą ir Kauną. Naktį festivalis kvies į įvairių audiovizualinių projektų pristatymus ir diskusijas – fotografijos naktis.

„Manau, kad lankytojai būtinai turėtų ateiti į Kauno fotografijos galeriją, susipažinti su mūsų konkurso laureato Luca Zanier darbais: paroda estetiškai labai galinga – apie energijos interjerus, tai yra, apie įvairių tipų elektrinių vidaus erdvės. Šalia debatų apie Lietuvos energetinę nepriklausomybę, paroda yra ne tik labai graži, bet ir pačiu laiku“, – svarstė M.Kavaliauskas.

Lietuvių fotografijos dieną lankytojai galės pamatyti Algimanto Aleksandravičiaus jaunystės laikų darbus.

Rugsėjo 4-ąją, antradienį, bus atidaryta Tado Černiausko paroda „Blow Job“, kuri, M.Kavaliausko teigimu, jau buvo įvertinta pasaulyje ir Lietuvoje, tačiau, nors pasirodžiusi ne viename internetiniame puslapyje, „Fluxus ministerijoje“ parodos pavidalu bus parodyta pirmą kartą.

Rugsėjo 8-ąją „Kaunas Photo 2012“ persikels į Bovė miestą Prancūzijoje, kur „Photaumnales“ festivalyje pristatys lietuvių fotografų parodą „LT – tauta, tradicijos, tendencijos“: daugiau nei 50 metų apimančias fotografijas apie Lietuvą ir lietuvius.

„Kaunas Photo“ festivalis šiemet rengiamas devintąjį kartą. Nors festivalio renginiai vyks iki rugsėjo 8-osios dienos, jo metu atidarytas parodas lankyti galima bus daugiau nei mėnesį – iki spalio 14-osios dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių