Kaunas pagerbė COVID-19 aukas: valandai išjungė Kalėdų eglę

  • Teksto dydis:

Nacionalinis savanorių pagalbos koordinavimo centras „Stiprūs kartu“ ir Lietuvos savivaldybių asociacija trečiadienio vakarą kvietė Lietuvos žmones simboliškai nuo 19 iki 20 val. užgesinti šventines puošmenas, išjungti kalėdinių eglučių šviesas ir pagerbti tiesiogines ir netiesiogines COVID-19 aukas. Prie gražios akcijos šį vakarą prisidėjo ir Kaunas.

Gruodžio 23-iosios dienos vakarą valandai užges ne tik Kalėdų eglė Rotušės aikštėje, bet ir kitose vietose iškabintos girliandos bei šventiniai papuošimai.

„Jau anksčiau nusprendėme ir viešai paskelbėme, kad Naujųjų išvakarėse miestas taip pat atsisako fejerverkų. Tegul tai irgi bus simbolinis solidarumo ženklas su tais žmonėmis, šeimomis, kurios dėl pandemijos išgyveno artimųjų netektį ar kaip tik dabar kovoja su šia sunkia liga“, – sakė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Šia akcija žmonės buvo kviečiami stabtelėti ir susimąstyti, solidarizuojantis su tais, kam ši pandemija tapo netekčių ar sunkių išbandymu laikotarpiu.

„Augantys infekcijos plitimo rodikliai, šiurpinanti mirčių statistika, viltį prarandančių medikų pagalbos šauksmas yra signalas, kad negalime likti abejingi. Tikroji realybė yra tokia, kad dabar jau tiesiog gyvybiškai svarbu sustoti. Suvokimas, kad šiandien tai yra būtina ir privalu, prilygsta šalies, tėvynės gynybai, saugant ir gelbėjant bendrapiliečius, prisidedant prie juos gelbstinčių, savo pačių sveikata rizikuojančių medikų, pareigūnų, savanorių ir visų tų, kurie įvairiais būdais kovoja su pandemija“, – sako Nacionalinio savanorių pagalbos koordinavimo centro „Stiprūs kartu“ iniciatorius Edmundas Jakilaitis.

Trečiadienio vakarą buvo užgesintos ir visų Lietuvos savivaldybių miestų centrinių kalėdinių eglių šviečiančios puošmenos, savivaldybių iniciatyva sumontuotos šventinės gatvių šviesos.

„Jei mūsų nelabai veikia vaizdai iš ligoninių, iš visų pusių sklindantys prašymai ir raginimai, kviečiu šią tylos ir susikaupimo valandą paprasčiausiai apsidairyti aplinkui ir pažvelgti į šalia esančių artimųjų veidus. Juk taip paprasta – sustoti privalome dėl savęs ir dėl jų. Tai – kiekvieno mūsų asmeninė atsakomybė, kurią jausdami ir ėmęsi atitinkamų veiksmų padėsime ir tiems, kurie dėl mūsų kovoja pačiose pirmose pandemijos fronto eilėse – medikams, policijos pareigūnams, socialiniams darbuotojams ir daugeliui kitų“, – sako Savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

Visi šalies gyventojai šią valandą buvo kviečiami sustoti ir susimąstyti.

Kartu su solidarumo išraiška akcija „Tylos ir solidarumo valanda“ turėtų paskatinti susimąstyti ir tuos, kurie nenori ar nepajėgia atsisakyti įprastinio gyvenimo tempo.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

]

] portretas
del visuomenes saugumo pandemijos metu privalau pranešti: pasisaugokit tokio išsigimėlio Aivaro Znamensko, gyvenančio Taikos pr.84-4, važinėjančio juodu automobiliu BMW XS valst. nr. LYE 489, kuris pasiveja žmogų lauke prie parduotuvės ir spjauna jam ant veido grasindamas apkrėsti virusu, už tai kad žmogus drįso jam ir jo šliundrai Simonai pasakyti pastabą kad jie laikytūsi atstumo prie kasos, išsigimėliui Znamenskui policija už tai jau yra surašiusi protokolą nr. 24-ANR_P-1056-2020...už tokią situaciją šalyje galit "padekoti" tokiems kaip Znamenskas....iveskit į googla Znamenską, pamatysit kur dirba tas išsigimėlis.. pasidalinkit šiuo pranešimu su kuo daugiau žmonių...

B.B.d

B.B.d  portretas
Man nusišykt ta jūsų PAKAZUCHA .... Pagalvokite kiek mmire žmonių kurie negavo jūsų pagalbos !!! Atseit didvyriai

aaa

aaa portretas
kažkaip post factum sužinojau.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių