Kaunas nusidažė rožine spalva

Sekmadienio rytą daugiau nei pusantro tūkstančio bėgikų pasipuošė rožiniais drabužiais ir pasileido į miesto gatves. Prie Kauno klinikų startavo penkių kilometrų bėgimas prieš krūties vėžį „Pink RUN su BENU“. Šio renginio tikslas – atkreipti dėmesį į klastingą moterų tykančią ligą.

Antrą kartą organizuotas renginys nėra vien tik skirtas atkreipti dėmesį į vėžį ir jo prevenciją, jo metu svariai prisidedama prie brangių tyrimų finansavimo. Pusė bėgimo startinio mokesčio buvo skirta finansuoti krūties magnetinio rezonanso tomografijos tyrimus. Bėgikai taip pat galėjo aukoti savo pasirinktą sumą – 3, 5 ar 10 eurų. Iš viso surinkta kiek daugiau nei 6000 eurų.

Bėgikai įveikė 5 km ilgio trasą iki finišo miesto Rotušės aikštėje. Tokio atstumo nepabūgo nei patyrę, nei pradedantieji bėgikai.

„Oras truputį žvarbus, bet reikia palaikyti tempą ir nebus šalta“, – šypsojosi bėgikas Tadas.

Bėgime dalyvavusi Asta džiaugėsi, kad tai yra ne tik gera mankšta tingų sekmadienį, bet ir puikus priminimas.

„Toli ieškoti nereikia, ir savo aplinkoje galime rasti šios ligos paliestų žmonių. Tikiuosi, kad moterys, matydamos mieste šią rožinę jūrą, nepatingės pasitikrinti savo sveikatos“, – kalbėjo dalyvė.

Tradiciškai rėmėjų dovanomis buvo apdovanoti patys greičiausi sportininkai ir originaliausi dalyviai.

Nugalėtojo vardą apgynė tik prieš porą savaičių olimpinį maratono normatyvą įvykdęs "Kauno maratono klubo narys" Remigijus Kančys (14 min. 18,9 sek.).

"Nors dar nesijaučiu iki galo atsigavęs po maratono, bet negalėjau atsisakyti bėgti šiame kilniame bėgime. Tikiuosi, kad mano ir kitų sportininkų dalyvavimas paskatins moteris atkreipti dėmesį į šią ligą", – pasakojo R. Kančys.

Antras trasą įveikė kitas Kauno maratono klubo narys, Paulius Bieliūnas (15:14,0), trečias – Karolis Lazdauskas (15:25,4).

Iš moterų greičiausia buvo Jurgita Levertavičiūtė atstovaujanti "Coffe Inn" komandą. Ji 5 kilometrus įveikė per 18:08,4. Dažna Lietuvoje organizuojamų bėgimų dalyvė tikino, kad į renginį užsiregistravo norėdama prisidėti prie gražios akcijos, o pakovoti dėl vietos greičiausių trejetuke nusprendė tik paskutinę dieną.

Antra atbėgo nugalėtojo sesuo Loreta Kančytė (Kauno maratono klubas, 18:36,5), o trečia – Ieva Želvytė iš "GetFit" sporto akademijos (18:57,5).

Nors sirgaliams buvo sunku išrinkti pačius originaliausius ir gražiausiai pasipuošusius, bet daugiausia ovacijų sulaukė rožinėmis pižamomis pasipuošusi, lyg ką tik iš lovos išlipusi pora. Jiems ir atiteko pagrindinis kostiumo nugalėtojų prizas.


Šiame straipsnyje: krūties vėžysbėgimaskaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

to ksd

to ksd portretas
visi žino,kad reikia spausti rodyklę,tik ,deja nesuveikia:) (kartais leidžia peržiūrėt kartais ne.kas per cirkai dabar vėl neveikia

ksd

ksd portretas
Rodyklytę spausk šone nuotraukos ir peržiūrėsi.

gondo

gondo portretas
''pink run''....labai lietuviska...nemuno pakrantes geriau isvalytu...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių