Kaunas netrukus pasipuoš gėlėmis, tačiau naujų gėlynų nebus

Šią savaitę našlaitėmis bus papuoštos Kauno miesto savivaldybės prieigos. Artėjant Kauno miesto dienų šventei gėlėmis bus puošiamos ir miesto gatvės, aikštės ir tiltai, pranešė savivaldybė.

Atsižvelgiant į oro sąlygas, gėles planuojama sodinti gegužės viduryje. Kaip ir kasmet, bus sodinami gvazdikiniai serenčiai, egiratai, kompaktinės pelargonijos, visažydės begonijos ir Gvinėjos sprigės.

„Šiemet gėlės bus sodinamos tose pačiose vietose, kaip ir pernai. Naujų gėlynų nesame numatę, tačiau visus esančius papildysime juodžemiu, jog gėlės geriau augtų", – teigė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Ridikienė.

Iki vėlyvo rudens įvairių rūšių vienmetės gėlės žydės Laisvės al., prie Miesto sodo, prie Maironio paminklo, Vilniaus g. prie požeminės perėjos, L. Sapiegos g., M. Valančiaus g., Steigiamojo Seimo aikštėje, Santakos parke, Šv. Gertrūdos g., Europor pr. kalnelyje, Europos pr. ir Veiverių pl. sankirtoje, Sporto g., Vilijos parke, Ąžuolyno parko prieigose prie Sporto stotelės.

Kaip ir praėjusiais metais, priešais geležinkelio stotį, Jonavos gatvės žiede, prie Vilniaus g., Savanorių pr. ir Vaišvydavos pl. bus įrengti šeši stovai su žydinčiomis gėlėmis.

Ant apšvietimo stulpų pakabintos vienmetės gėlės papuoš P. Vileišio, Varnių, M. K. Čiurlionio tiltus bei pėstiesiems skirtą S. Daukanto tiltą į Nemuno salą.


Šiame straipsnyje: kaunasgėlėsgėlynai

NAUJAUSI KOMENTARAI

lina

lina portretas
Dieve, nereikia tų gėlių, NUVALYKIT gatves ir šaligatvius. Tragedija, Veiverių gatvėje prie pašto 2 metrų smėlio sąnašos, sekmadienį šitaip stiptriai užbuksavo dviratininkas, visas rankas nusibrozdino. Jau neklabu kad šaligatviais vaikščioti negali, žeria nuo mašinų debesį šiukšlių. Važiuoji asfaltuotu keliu, o kaip per dykumą dulką. Šimtas metų be tų gėlių -duokit kvėpuot normaliai,pagailėkit senukų ir vaikų plaučių.

kam

kam portretas
kam tas "tačiau" pavadinime. nereikia naujų, dalį ir esamų sumažinti galite - ypač laisvės alėjoj - perteklisu ir pinigų švaistymas, geriau daugiau šlavėjų pasamdykit.

ir

ir portretas
tas pats prie savivaldybes
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių