Kaunas nestabdo – atnaujins dar vieną požeminę perėją

  • Teksto dydis:

Šią savaitę pradedami Savanorių ir Taikos gatvių sankryžoje esančios požeminės perėjos atnaujinimo darbai. Jų metu bus suremontuotos ir pritaikytos neįgaliesiems laiptų pakopos, perdažytos perėjos lubos, nušveistos sienos, atnaujinta išorės apdaila.

„Nuo šio pirmadienio 21 valandos, kuomet pėsčiųjų srautai ženkliai sumažėja pradėsime kelis vakarus truksiančią sienų smėliavimo procedūrą, tad perėja nebus galima naudotis. Atsiprašome už laikinus nepatogumus“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Pasak jo, tvarkant šią perėją bus išspręsta ir dar viena problema – pažabotas per sienas karštuoju metų laiku besisunkiantis bitumas.

Šią vasarą numatome atnaujinti ir Savanorių prospekte, prie buvusios Radijo gamyklos esančią požeminę perėją. Tuo tarpu pagrindinėje po žeme esančioje miesto perėjoje Vilniaus gatvėje, remonto darbai juda į pabaigą, pasak A. Pakalniškio, į vietą atstačius laiptų pakopas, liko tik kosmetiniai darbai.

Šįmet kapitalinio remonto metu pagrindinėje Kauno požeminėje perėjoje dėmesio sulaukė laiptai, sienos ir turėklai, o svarbiausiu atsinaujinusios perėjos akcentu tapo unikali meninė instaliacija.

Perėjoje įrengtas naujas, modernus apšvietimas. Įprastus remonto darbus vainikavo menininkų sukurtos neįprastos perėjos lubos – idėjų konkurse „Kauno akcentai“ laimėjusio menininko Karolio Nekrošiaus kūrinys „Transition“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Kaunas tvarkosi" lygiai taip pat kaip kažkada milicininkai mums komunizmą kūrė, tik griuvėsius paliko. O juk po krabo - kad ir tvanas.

janina

janina portretas
Nuo šios savaitės dirbsit vakarais. O preita savaitę keturias dienas požeminė perėja buvo visiškai uždaryta ir pėstieji kaip zuikiai lakstė per tokia judria sankryža ir nieks nesuko galvos kaip saugiai sankryžą įveikti. Įdomu kaip jautėsi aklieji, Bet nieko,,Kaunas tvarkosi" ir nesvarbu, kad visur išrausta, o ne nuosekliai baigiam darbus vienoj gatvėj ir einam prie kitos

Savanoriu pr, gyventojas

Savanoriu pr, gyventojas  portretas
Gerb. Pakalniskiui. Pereja turi buti saugi, o tas saugumas kad joje turi buti stebejimo kameros ir lABAI GERAS APSVIETIMAS. Ten iki remonto buvo bjkaurastis, smarve, tiesiok kaip kaimo tvarte. Reikia kad pereja taptu tr45aukos centru, gali buti ir verslo kioskas, pardavinejamnos geles, kad tik butu isnaudota zmoniu gerovei. Reikia butinai ir svara palaikyti, kad butu dezinfikuojama ir valoma.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių