„Kaunas Jazz“ klausytojams pateikia malonių staigmenų

Galima sakyti, kad džiazo muzikos gerbėjai po dviejų festivalio „Kaunas Jazz“ dienų jau yra „užganėdinti“ – vakarykštis Gregory Porter pasirodymas sukėlė euforiją ir neblėstantį susižavėjimą atlikėju bei visa jo grupe. Tačiau šiandien „džiazuotojų“ taip pat laukia puikūs koncertai ir VDU salėje, ir Vienybės aikštėje, ir klube „Combo“.

Beje, vakar „Combo“ klube koncertavusi grupė „Malted Milk“ iš Prancūzijos, pavergusi klausytojus nuo pat pirmos dainos, šiandien 21 val. koncertuos Vienybės aikštėje. „Tikrai nereikia praleisti tokios grupės, - vienas per kitą tikino klube susirinkę klausytojai.

„Et, vien ko vertas Arnaud Fradin atliktas bliuzas, - šūktelėjo iš Anglijos į festivalį atskridęs Tomas, - po tokio gabalo, nors veidu į samanas“.

Taigi charizmatiškieji prancūzų vaikinukai „Malted Milk“ dar suteiks puikią progą ir pasiklausyti geros muzikos, ir, jei bus noras, pašokti, nes nei energijos, nei profesionalumo jų muzikoje nestinga, o spinduliuojanti gera, optimistinė nuotaika tiesiog negali neveikti.

Na, o amerikiečių džiazo dainininkas Gregory Porter su grupe vakar VDU Didžiojoje salėje sukėlė tikrą susižavėjimo audrą.

„Neatsimenu kada buvau tokio lygio koncerte, - kalbėjo iš Vilniaus į koncertą atvažiavusi Monika, - tiesą sakant, tokio koncerto įspūdžių užtenka dešimčiai metų“. Ir išties visi įsitikino, kad, pasak „Kaunas Jazz“ vedėjo Alfredo Kukaičio, džiazo tėvynė neabejotinai yra Amerika. Žmonės audringai plojo, stojosi nuo kėdžių dar ir dar kartą kviesdami G.Porter į sceną ir, atrodė, nebus galo. Tačiau į „Combo“ klubą vežantis „Kautros“ autobusas jau laukė norinčiųjų šventinę nuotaiką pratęsti.

„Ne, į „Combo“ nevažiuosiu, tiesiog negaliu po tokio nuostabaus koncerto, noriu su visu tuo dar pabūti, - apsisprendė Kęstutis Ignatavičius.

Na, o šiandien, jau 16 val. festivalis „Kaunas Jazz“ vėl kviečia į koncertus. Vienybės aikštėje pasirodys lietuvių grupė „Baltic Salsa Orchestra“ . VDU Didžiojoje salėje 19 val. koncertuos festivalyje senokai girdėti Petras Geniušas ir Vladimiras Čekasinas, po jų – garsiojo režisieriaus Clinto Eastwood sūnus su grupe „Kyle Eastwood Band“.

21 val. Vienybės aikštėje pasirodys minėtieji prancūzai – „Malted Milk“, festivalyje „Kaunas Jazz“ kasmet dalyvaujanti ir klausytojų laukiama grupė „Saulės kliošas“. Taip pat aikštėje šįvakar - ir džiazo mados, ir šventinis fejerverkas. O naktiniame klube „Combo“ bus proga susipažinti su Ntjam Rosie iš Nyderlandų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
Jau "Saulės kliošas" tai atsibodoiki gyvo kaulo. Kiek galima???? O ir su džiazu jie nelabai ką bendro turi. Pakvieskit pagaliau ką nors kitą.

Jazz Kaunas

Jazz Kaunas portretas
Po Malted Milk pasirodymo Saulės kliošo man užteko pusės pirmo gabalo- toliau nebuvo noro klausyti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių