Kaunas ieško, kas rengtų „Hanzos dienas“

  • Teksto dydis:

Kauno valdžia ieško, kas rengtų kitų metų „Kauno Hanzos dienas“ – vieną didžiausių Kaune vykstančių kasmetinių renginių.

„Tikimės naujo požiūrio į šventę, pokyčių programoje, kokybės ir, žinoma, turinio prasme“, – BNS sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas.

Pasak jo, labai svarbu, kad organizatorius atkreiptų dėmesį į techninį aptarnavimą, į kurį įeina tokie dalykai kaip scenos įgarsinimas, mugės susisteminimas, švara ir tvarka.

Kaip nurodoma viešojo pirkimo sąlygose, organizatorius turės parengti šventės scenarijų, kuriame „miesto istorinis etnokultūrinis paveldas bei tradicijos prasmingai dera su šiuolaikinėmis šventės raiškos formomis“.

Būsimiems šventės organizatoriams taip pat nurodoma, kad „Hanzos dienos“ turės vykti tradicinėmis tapusiose renginio vietose: Kauno pilies vidiniame kieme, kur turėtų vykti su klasikiniais ir šiuolaikiniais menais susiję renginiai, pilies lomoje, kur paprastai įsikuria viduramžių amatininkai bei menininkai, Santakos parke, kur vyksta amatų mugė bei Senosios prieplaukos amfiteatre, kur turėsų skambėti šiuolaikinė muzika ir būti pristatomi modernūs menai.

„Hanza dienų“ metu turės vykti keli dideli koncertai, į vieną jų organizatoriai įsipareigos atgabenti žinomą užsienio atlikėją.

Taip pat prašoma pateikti mugės ir lauko kavinių koncepciją ir pristatyti bendrą jų temą, originaliai papuošti šventės teritoriją.

Kauno Hanzos dienoms biudžete kitais metais planuojama skirti apie 100 tūkst. eurų. Taip pat konkurso nugalėtojas turės rasti privačių rėmėjų, kurie prisidėtų kitomis paslaugomis.

Konkurso nugalėtojas bus skelbiamas prieš Kalėdas.

Kaunas priklauso tarptautinei Hanzos miestų organizacijai, į kurią gali įstoti visi XIV amžiuje veikusiai Hanzos sąjungai priklausę miestai. Kiekvienais metais organizacija rengia tarptautines „Hanzos dienas“ vis kitame mieste. 2011 metais jas rengė Kaunas, šventė pripažinta sėkmingiausiu metų kultūros turizmo renginiu Lietuvoje ir laikyta didžiausiu renginiu Kauno istorijoje, pritraukusiu 750 tūkst. žmonių.

Kiekvienais metais Kaune rengiamos „Hanzos dienos“ išsiskiria savo viduramžiška atmosfera, renginio metu žiūrovai kviečiami susipažinti su to laiko kultūra, muzika, šokiais, vaidinimais, amatais. Riteriai kovoja tarptautiniame turnyre Lietuvos kariuomenės vado kalavijui laimėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

re

re portretas
-"Senasis Hanzos miestas Kaunas"- apytikslis vertimas iš viduriniosios vokiečių žemaičių kalbos ( ja kalbėjo Hanzos pirkliai iš Šiaurės Vokietijos ir Nyderlandų ,taip pat Livonijos kalavijuočių ordino nariai).

re

re portretas
De olde hensestede Cawen- berods taip buvo vadinamas Kaunas viduramžių Hanzos rankraščiuose.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių