„Google“ fotografuoja Kauno pėsčiųjų zonas

Po Kauną vaikštinėja „Google“ atstovas, mieste specialia įranga fiksuojantis pėsčiųjų zonas.

„Google“ svetainėje skelbiama, kad informacija apie pėsčiųjų zonas bus renkama ne tik Kaune, bet ir Vilniuje, Trakuose, Kernavėje, Klaipėdoje, Palangoje ir Neringoje.

Praėjusiais metais bendrovė pristatė patobulintą fotografavimo įrangą, kuria fiksuojamos sunkiai automobiliu pasiekiamos vietos: parkai, skverai, pėsčiųjų takai. Tad šiomis dienomis „Google“ komanda dirba Lietuvoje.

Kaune dirbantis „Google“ specialistas vietas fiksuoja nešiojama fotografavimo įranga „Trekker“. Ji susideda iš itin mažai energijos naudojančio kompiuterio su „Android“ operacine sistema. Viršutinėje įrenginio dalyje įrengtos 15 megapikselių 5 panoraminės kameros, kurios fotografuoja miesto vaizdus į kompiuterio kietąjį diską. Iš jo informacija persiunčiama į „Google Maps“ serverius, apdorojama ir tik tuomet patenka į vartotojams pasiekiamą sistemą.

Primename, jog tai nebe pirmas „Google“ vizitas mūsų šalyje. Pernai Lietuvoje darbavosi „Google Street View“ automobilis, kuris fotografavo vaizdus daugelyje Lietuvos miestų ir miestelių. Šių nuotraukų dėka dabar galima virtualiai keliauti po Lietuvą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
šaunuoliai

Zosė

Zosė portretas
Visuotinis sekimas ir prievarta klesti. Valio tovarišči, kuo skiriamės nuo buvusios santvarkos? Tik dar blogiau.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių