Kaunas atsisveikina su „auksiniu tualetu“

  • Teksto dydis:

Bene garsiausias Kauno viešasis tualetas skaičiuoja paskutines dienas. Už 153 tūkst. Eur prieš 10 metų pastatytas ir miesto sąstingio simboliu tapęs „auksinis tualetas“ bus nukeltas, o vėliau – parduotas aukcione.

Prieš dešimtmetį Kauno pilies prieigose pastatytas jūrinis konteineris šiandien yra surūdijęs ir nebetinkamas naudoti. Šių metų pradžioje netoliese atidarius naują viešąjį tualetą, „auksinis“ buvo užrakintas ir užkonservuotas.

„Daugeliui kauniečių „auksinis tualetas“ yra praeityje Kauną stabdžiusio sąstingio ir apsileidimo simbolis. Nors jis nebetinkamas naudoti, bandysime jį parduoti aukcione ir bent maža dalimi kompensuoti nuostolius, kurie Kaunui buvo padaryti jo pastatymo istorijos metu“, – teigė Kauno vicemeras Andrius Palionis.

Šių metų pradžioje Kauno pilies prieigose (Jonavos g. 1) atidarytas naujas viešasis tualetas gerokai skiriasi nuo savo pirmtako. Miestui priklausančiame pastate įrengtame tualete erdvu, šilta ir švaru. Vyrams skirtoje erdvėje įrengtas pisuaras ir dvi kabinos, moterų tualete – penkios kabinos, dar viena kabina pritaikyta neįgaliesiems. Apsilankymas visą parą veikiančiame viešajame tualete kainuoja 0,29 Eur.

Naujo viešojo tualeto įrengimas bendrovei „Kauno švara“ kainavo 59,4 tūkst. Eur – beveik trigubai pigiau nei miestui kainavo „auksinis tualetas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

petras

petras portretas
Ikiema didzejam buvusem merui statytojui...

Robis

Robis  portretas
Į Grūto parką

Kokia laimė,

Kokia laimė, portretas
koks įvykis. Reikšmingesnis negu tada, kai pastatė. Turistams tualetas būtinas, bet ne tas, auksu padengtas ir kuriuo niekas nesinaudojo. Pritariu Ritai ir dar pridursiu - pvz., su Popovu ir kitais tarybinių laikų herojais.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių