Kaunas atsisveikina su architektu A. Kanču

Kauniečiai atsisveikina su žinomu architektu Algimantu Kanču, kurį po ilgos kovos nugalėjo negailestinga liga.

Spalio 21-ąją Nacionalinio Kauno dramos teatro didžiojoje scenoje artistai nesilenks žiūrovams – spektaklis "Maištas" tądien atšauktas, o spalvotas dekoracijas čia laikinai pakeitė plevenančios žvakių liepsnelės, baltos gėlės ir nuotraukos, menančios gražiausias išskirtinių pastatų Lietuvoje ir užsienyje projektų autoriaus A.Kančo gyvenimo akimirkas.

Pažinojusieji architektą jį prisiminė ne tik kaip idealizmo kupiną aktyvų pilietį. A.Kančas esą buvo itin teatrališka asmenybė, o su Kauno dramos teatru jį siejo kur kas artimesni ryšiai nei eilinį žiūrovą.

"Sunkiai galiu įsivaizduoti teatro rekonstrukcijos procesą be Algimanto įžvalgų, aukščiausio lygio sprendimų, be jo tikėjimo ir optimizmo. Savo darbą jis padarė iki galo. Dabar gi metas atsisveikinti su savo išmylėtu miestu", - prie vienos iš centrinių kolonų degdamas žvakes, apmaudo dėl ligos pakirsto bičiulio neslėpė teatro vadovas Egidijus Stancikas.

Praėjus porai valandų po to, kai teatro durys buvo atvertos lankytojams, žmonės į didžiąją salę rinkosi pamažu, tačiau visi, kurie ant kėdžių prisėdo kelioms ar keliolikai minučių, sunkiai tramdė užplūdusias emocijas.

"Optimizmas, humoras, išmintis - visos šios savybės jam pravertė ne tik darbe, bet ir šeimoje. Jis buvo tarsi didžioji kinų siena. Baisu, kad po Algimanto išėjimo viskas nepradėtų griūti", - rankoje spausdama keturias kalijas, ašaras sunkiai tramdė kolegė Nijolė Tarnauskienė. Ilgą laiką dirbusi kartu su A.Kančo žmona, architektė neslėpė, kad bičiulio išėjimas - netektis ne tik artimiesiems, draugams ar kolegoms, bet ir visai Lietuvai.

Atsisveikinimas su architektu A.Kanču vyks šiandien iki 21 val., o penktadienį – nuo 10 iki 14 val. Urna išnešama rytoj 14 val. A. Kančas bus palaidotas Petrašiūnų kapinėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GerbėjaI

GerbėjaI portretas
Palamink Viešpatie išeinančiojo kelia... Buvo nuostabus dėstytojas, architektas, žmogus, pagarbus ir jaunam ir senam. Tikras RITERIS, AČIŪ TIEMS KAS SKYRĖ ŠĮ APDOVANOJIMĄ.

Anonimas

Anonimas portretas
amzina atilsi jam.

ciudas

ciudas portretas
Tai tikrai buvo nuostabus zmogus su savo nuomone.uzuojauta visai seimai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių