Kauną pasieks 50 mln. eurų vertės investicijos

  • Teksto dydis:

Investuoti Kaune nusprendusi pasaulinės medicininės įrangos gamintoja ir paslaugų teikėja „Hollister Incorporated“ per ateinančius kelerius metus čia sukurs 300 naujų darbo vietų. Greiti atsakymai, propaguojamos vakarietiškos vertybės, tinkama infrastruktūra ir jauni talentai – tai priežastys, dėl kurių Kauną netolimoje ateityje pasieks 50 milijonų eurų siekiančios investicijos.

Su Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu susitikę kompanijos „Hollister“ atstovai tikino, jog Kaunas pasirinktas neatsitiktinai.

„Kaune pamatėme reikalingą infrastruktūrą, jaunus, gabius specialistus, kuriuos ruošia miesto universitetai. Propaguojamos vakarietiškos vertybės  ir greiti atsakymai į mūsų klausimas lėmė mūsų apsisprendimą“,  – sakė už mokslinius tyrimus ir plėtrą atsakingas kompanijos viceprezidentas James W. Humphries.

„Hollister“ kompanijos atstovas William R. Ciehanski pabrėžė, jog naujos gamyklos statybas įmonė pradėjo planuoti prieš dvejus metus. Tuomet kompanijos akcininkų žvilgsnis nukrypo į Europą, kur sėkmingai veikia dvi gamyklos Danijoje ir Airijoje.

JAV kompanijos atstovų teigimu, realūs statybų darbai Kauno laisvojoje ekonominė zonoje turėtų prasidėti 2017 metų pabaigoje. Gamykla, kurios plotas sieks apie 23 tūkst. kv. m., pradės veikti 2019 metais.

„Norime, kad naujos gamyklos vadovų komanda būtų lietuviška. Tikime, kad vietiniai žmonės bus ne tik atsidavę kompanijai, tačiau ir pačiai bendruomenei, o tai labai svarbu. Manome, jog per pirmuosius ketverius veiklos metus įdarbinsime apie 300 specialistų, vėliau šis skaičius turėtų žymiai didėti“, – tikino J. Humphries.

1921 metais įkurta ir darbuotojams priklausanti bendrovė yra viena didžiausių pasaulio stomos priežiūros, šalinimo sistemos sutrikimus lengvinančių priemonių gamintojų, taip pat siūlantys ir intensyvios terapijos bei žaizdų priežiūros įrangą. Stomos priežiūros priemones bendrovė gamins ir Kaune įsikursiančioje gamykloje.

„Padėsime kuo galėsime, kad kuo lengviau ir greičiau įsikurtumėte bei įdarbintumėte žmones. Mes norime, kad žmonės nevažiuotų iš Kauno, o dirbtų čia“, – sakė V. Matijošaitis.

Šiuo metu Kaune yra įsikūrę „Callcredit“, „Intermedix“, „Festo“, „Nielsen&Nielsen“ paslaugų centrai bei gamybinės įmonės „Jotron“, „Fazer“, „Kitron“. Kaune taip pat veikia tarptautinės informacinių technologijų įmonės „GeoPhy“, „Zenedge“, „Virtustream“. Praėjusiais metais dauguma šių bendrovių didino savo darbuotojų skaičių.


Šiame straipsnyje: Hollisterverslaskaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Tik pagyros, o realiai nieko...

Taigi

Taigi portretas
gražus pavadinimas " laisvoji ekonominė zona" - mokesčių mokėti nereikia.O kodėl ne visas Kaunas laisvoji ekonominė zona?

komedija

komedija portretas
Didelis ačiū Merui! Jo pastangomis LEZ nuostabiai keičiasi...O Kaunas palauks.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių