Kauną ir Vilnių sujungė džiazuojantis traukinys

Traukiniais tarp Kauno ir Vilniaus keliaujantys miestiečiai trečiadienį buvo nustebinti – juos džiazo improvizacijomis džiugino jauni atlikėjai. Šis malonus netikėtumas – dovana dviejų miestų gyventojams Savivaldos dienos proga.

„Nusprendėme, kad dvimiesčio projektą galima atgaivinti į jį pažvelgus kultūriniu aspektu. Traukiniu galima greitai pasiekti Kauną, o muzika yra universali kalba, kuri visus sujungia“, – sakė akcijos organizatorė Erika Kuročkina.

„Tai ne pirmas kartas, kai groju traukinyje, tačiau šį kartą ne šiaip sau repetuoju, o groju kartu su kitais muzikantais. Traukinys – labai neįprasta vieta koncertui, tačiau tai įdomi patirtis“, – savo įspūdžiais dalinosi kontrabosininkas Arman Isojan. Prie jo prisijungė vokalistė Simona Karaliūtė ir trimitininkas Kristijonas Doveika.

Džiazas skambėjo dviejuose traukiniuose, kursuojančiuose maršrutais Vilnius–Kaunas ir Kaunas–Vilnius. Pirmasis džiazuojantis traukinys pajudėjo iš Vilniaus link Kauno. Jo keleiviai iš pradžių reagavo labai įvairiai: vieni nustebo, kiti norėjo tylos.

„Traukiniui pasiekus kelionės tikslą, keleiviai nuoširdžiai dėkojo, nes muzikos dėka kelionė neprailgo“, – pasakojo jaunieji muzikantai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

69

69 portretas
tokio sudo tirai nenoreciau klausytis

Gal

Gal portretas
Gal būtų neblogai, jei tai taptų tradicija? Ir nebūtinai per šventes važiuotų džiazuojantis traukinys? Aš - UŽ.

To 69

To 69 portretas
Tau tik tuc tuc, kuris smegenis plauna
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių