„Kauko“ laiptai vis dar merdi

Kauniečiai skundžiasi, kad eilę metų niekas nei piršto nepajudina tam, kad viena gražiausių Žaliakalnio vietų – „Kauko“ laiptai būtų sutvarkyti. Panašu, kad pokyčių dar teks palaukti.

Apgailėtina būklė

Miestiečiai pastebi, kad kadaise Žaliakalnyje „Kauko“ laiptai pritraukdavo daug žmonių. Čia visada būdavo ta erdvė, kurioje virdavo gyvenimas. Deja, šiuo metu viskas kitaip. Nėra nei daug žmonių, nei vietos, kur būtų galima ramiai pasėdėti. Viskas išlūžę, sugriuvę, todėl čia užsukti vilioja tik prisiminimai.

„„Kauko“ laiptai, kurie neabejotinai yra vienas iš Kauno savasties elementų, tapo kraštutinai apgailėtinos būklės: tašyto akmens laiptai išsiklaipę, betoniniai kraštai taip suirę, kad keletas turėklų jau guli ant šono, nėra nei vienos šiukšlių dėžės, nors šiukšlių, gyventojų ir praeivių pastangomis, beveik nėra, – pastebėjimais dalinosi aktyvus visuomenės veikėjas, advokatas Saulius Dambrauskas. –Taip pat nebėra nei vieno suolelio, likusios tik betoninės kojos, alėjos medžiai neapgenėti, nepašalintos net jau seniai sudžiūvusios šakos, nesutvarkyti šviestuvai ir t.t. Kai norisi kokiam svečiui leisti pajusti Kauno dvasią, visada nejučiomis pravedu „Kauko“ laiptais ir kviečiu paklaidžioti po Žaliakalnį“, 

Vyras tikino, kad padėtis gerokai pasikeistų, jei valdžia įpareigotų darbininkus atlikti paprasčiausius darbus. S. Dambrauskas mano, kad žmonės vėl atrastų „Kauko“ laiptus, jei atsirastų bent keli suoliukai, būtų pabetonuotos laiptų pakopos tam, kad praeiviai neišsisuktų kojų. Taip pat nepamaišyti ir kelios šiukšlių dėžės.

Vaizdas keisis negreit

Nors vieta jau seniai laukia kapitalinio remonto, panašu, kad jo dar teks palaukti. Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis tikino, kad šiais metais ši miesto dalis tvarkoma nebus. Pasak specialisto, „Kauko“ laiptų vietoje bus tvarkomos tik tos atkarpos, jei bus pranešta apie avarinę jų būklę.

„Kauko“ laiptai yra įtraukti į Žaliakalnio integruotų teritorijų vystymo 2014-2020 metų programą, tačiau kol kas nėra sudaryti jokie techniniai projektai. To priežastis – dar nėra paskelbtų šaukimų ir nepaskelbtas konkursas.

Planuose – fontanas

Kai iš minėtos programos bus įsisavinti pinigai, „Kauko“ laiptai pasikeis iš esmės. Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas pasakojo, kad yra idėjų sutvarkyti ne tik aplinką, ją pritaikyti visuomenės poreikiams, bet taip pat ir pasirūpinti mažąja architektūra. Taip pat bus sutvarkyti želdiniai, įrengtas naujas apšvietimas bei poilsio zonos.

„Pagal integruotų teritorijų tvarkymo programą, Žaliakalnis bus tvarkomas kompleksiškai. Į šią teritoriją įeina ir „Kauko“ laiptai. Šioje vietoje daug dalykų pasikeis, tačiau dvasia išliks“, – apie idėjas sutvarkyti „Kauko“ laiptus kalbėjo A. Pakalniškis.

Pasak specialisto, šioje vietoje bus sutvarkytas fontanas, tad tai taps vienu iš pagrindinių traukos objektų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pažadukams visda aplinka kalta

pažadukams visda aplinka kalta portretas
nesiseka Kaunui su valdžia

**

** portretas
Taip, kam reikalingi viešieji pirkimai, konkursai. Jie stabdo darbus, didina kainą, o realiai, laimėtojai jau būna aiškūs

Procedūra

Procedūra portretas
Progreso stabdis -viešieji pirkimai. Ir kas sugalvojo tą nesąmonę?
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių