Kasdienė kelionė pavojinga gatve

Kauno rajono gyventojams kasdien tenka važinėti itin pavojinga gatve, kuri vis slenka žemyn į griovį. Baimės jausmas apima tuomet, kai tokiame kelyje reikia prasilenkti su kitu automobiliu arba kai juo važiuoja mokyklinis autobusas.

Pradėjo byrėti

Mastaičiuose esančios Miglės gatvės gyventoja turi kasdien įveikti iššūkį – saugiai išvažiuoti į pagrindinę gatvę ar grįžti į namus. Neasfaltuota gatvė ne tik retai lyginama, tad tenka laužyti automobilius žiojančiose duobėse, bet dar balandį ji pradėjo byrėti.

Vietos gyventojai pasakojo, kad seniūnija pradėjo tvarkyti šalia esantį griovį, tačiau buvo netinkamai sutvirtinti jo šlaitai ir gatvė pradėjo smukti žemyn. Gatvės kraštuose atsivėrė didelių duobių – jos nuolat plečiasi. Gyventojai pasakojo, kad griovį tvarkiusi įmonė buvo atvykusi ir vienoje vietoje sutvirtino šlaitą, tačiau tai nepadėjo. Po kelių savaičių gatvės kraštai vėl pradėjo skilinėti ir slinkti žemyn.

"Kol sausa, kelias byra po truputį, tačiau mes bijome lietaus ir sniego, nes čia viskas nučiuoš. Mes jau žinome pavojingiausias vietas, tai prasilenkiame šiek tiek toliau, bet jei kas nors nežino, tai gali laisvai nučiuožti į griovį", – piktinosi Miglės gatvės gyventoja Dovilė.

Jos kaimynė Vilma pasakojo, kad iš griovio jau teko traukti vietinių gyventojų automobilį. Šį įvykį buvo užfiksavusi ir policija. Sudėtingiausia situacija vietoje, kur šalia kelio yra gyventojų tvora, o kitoje pusėje – skardis. Čia du automobiliai niekaip negali prasilenkti. Baisiausia, kai byrančia gatve važiuoja ir mokyklinis autobusas. Gyventojos įsitikinusios, kad tokiu keliu visiškai nesaugu vežti moksleivius.

Tvarkė patys

Mastaičių gyventojai piktinosi, kad dar prieš griovio melioracijos darbus patys prisidėjo prie gatvės remonto – už jų pinigus buvo atvežta skalda, greideriu išlygintos išmuštos duobės. Žmonės tikino, kad šis kelias seniūno visiškai nedomina ir šis jį dažnai paniekinamai vadino bandokeliu.

"Mes tiek raštų esame prirašę, bet jis nereaguoja. Sako, kad Miglės gatvės iš viso negali būti, nes nutiesta nelegaliai. Bet juk tai pagrindinis kelias, kuriuo mes galime patekti į namus. Tiesa, dar yra viena įvaža per "Via Baltica", tačiau kol vyko rekonstrukcija, tas apsisukimas iš viso buvo uždarytas. Tai kaip mums namo grįžti, per kitų žmonių sklypus?" – emocijų neslėpė žurnalistus pasitikusios moterys.

Apie investuotas savo lėšas bei valdžios pažadus kalbėjo ir telefonu paskambinęs Aurimas. Jis tikino, kad prieš maždaug metus iš seniūnijos buvo gautas atsakymas, kad gatvė įtraukta į asfaltuojamų vietų sąrašą, tačiau šiemet asfaltu taip ir nepakvipo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L.L

L.L portretas
O ka kalbėti apie Mokslo gatvę Mastaiciuose? Iki katilinės - asfaltas,nors su lėktuvu leiskis...o toliau duobė ant duobės. Patys gyventojai palopo....o nuo 61 nr išviso pieva. Teoriškai gatvė,praktiškai- ganykla...Seniunas aiškina kad gatvė privati....

to

to portretas
Ką veikia seniūnas

Petras

Petras portretas
Kai formavo sklypus ir grąžino žemę,kas buvo Kauno raj.sav.žemės sk.vedėjas ? Atspėjot ,Tamošiūnas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių