Kas žmonėms svarbiau už pinigus? (apklausa gatvėje)

Jauni, brandaus ir jau solidaus amžiaus žmonės. Skubantys gatve, bet sustojantys akimirkai atsakyti į vieną mūsų pateiktą klausimą. Šį kartą – apie pinigus.

Albinas Karčiauskas, tremtinys (68 metai)

Tūkstančiai žmonių teisingai pasakė, kad pinigai žmogų padaro laisvesnį. Bet geriau būti laimingam nei turtingam. Jei turėsi labai daug pinigų, nebūtinai būsi laimingas.

Pažiūrėkite, kaip turčiai nemiega, vargsta, aptekę pinigais ir guodžiasi vos ne bankrotu, nepatenkinti, atrodo, jau užsprings žmonių prakaitu. Ir jiems vis maža. Kiek pinigų turi tas Lietuvos turtuolių 30-ukas? O jiems vis dar maža ir maža. Pasakysiu trumpai: jie man šlykštūs. Ir nereikia kažko išgyventi, norint suvokti, kad ne pinigai svarbiausia. Tai suprantu kasdien. Ištremtas Sibire valgiau net ir dilgėles, bet gyvenome draugiškai.

Kažkada banditams sakiau, kad ne pinigai svarbiausia gyvenime. Jie juokėsi, sakė, esu asilas, kvailys. Jie mato tik pinigus.

Viktorija Vitkauskienė, viešojo administravimo studentė (31 metai)

Pinigai – laisvė, kokybė, galimybė pasirinkti darbą, gyvenamąją vietą, atostogas.

Bet yra didesnių vertybių nei pinigai. Tai artimi žmonės, geri draugai.

Lietuvoje mėnesį gyventi oriai dabartinėmis kainomis Vilniuje reikėtų 3000, Kaune užtektų ir 2000 eurų. Aš, beje, ne dėl pinigų iš Lietuvos išvažiavau į Norvegiją. Noriu gyventi ir vaikus auginti nekorumpuotoje valstybėje ir ne tiek daug alkoholio vartojančioje visuomenėje.

Ovidijus Baciuška, architektas inžinierius (32 metai)

Pinigai nėra svarbiausias dalykas gyvenime, bet be jų gyventi neįmanoma. Jaustis oriai, nusipirkti pavalgyti, apsirengti ir šiek tiek lengviau kvėpuoti šeimai mėnesiui pakaktų gauti 1000 eurų.

Tačiau už pinigus svarbiau sveikata. Jos nenusipirksi. Jei sveikata puiki, gydytis pinigų nereiks. Svarbiau už pinigus ir šeima.

Šarūnė Baltramonaitytė, KTU medijų inžinerijos studentė (22 metai)

Pinigai yra geras, reikalingas dalykas, nes už juos gali daug ką įsigyti, naudoti kaip saviraiškos priemonę. Gali nusipirkti drabužių, skaniai pasigaminti valgyti, keliauti.

Bet yra ir tamsioji pinigų pusė: jei juos pernelyg sureikšmini ir gyveni tik dėl jų, vienintelis tikslas – tik pinigai, gyventi ir jausti džiaugsmą labai sunku.

Dabar esu studentė, ieškau darbo, pinigų reikia, nes gyvenu ne su tėvais. Tačiau man nereikia aukso kalnų. Pakaktų apie 1000–1500 eurų į rankas. Už pinigus svarbiau yra šeima.

Andrius, buvęs pedagogas (89 metai)

Uždarbis nekrinta iš dangaus. Jis priklauso ir nuo sugebėjimų, specialybės. Šeimos finansinę padėtį lemia dar ir jos narių uždarbis, paveldėjimas.

Mano nuomone, pirmoje vietoje vis dėlto yra sveikata ir tik antroje – darbas bei uždarbis. Man pinigų užtenka, nes esu daugiau nei 20 metų vienas. Draugės neturiu, esu taupus, kartais padedu kitiems. Pinigus reikia naudoti protingai.

Rūta, studentė (23 metai)

Pinigai nėra svarbiausias dalykas, bet jų turint daugiau gyvenimas lengvesnis. Pramogos, aktyvus laisvalaikis yra mokamas. Gerai jaustis mėnesiui man užtenka 400 eurų, reikia tik viską protingai sudėlioti.


Šiame straipsnyje: pinigaiapklausagyvenimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

jane

jane portretas
Sveiki, Tai yra informuoti plačiąją visuomenę, kad ponia Jane Alison, privati paskola skolintojas turi atverti finansinę galimybę visiems reikia bet kokią finansinę pagalbą. Mes apdalinti paskolą 2% palūkanų norma privatiems asmenims, įmonėms ir bendrovėms pagal aiškias ir suprantamais terminais ir sąlyga. susisiekti šiandien mums elektroniniu paštu tam, kad galėtume suteikti jums su mūsų paskolų terminai ir sąlygos adresu: (saintloanss@gmail.com)

westlock

westlock portretas
Laimingas ir turtingas ne tas, kuris turi daug, bet kuris turi tiek, kiek jam užtenka, ir tuo džiaugiasi. Svarbiau už pinigus yra šeima ir sveikata. Turtingieji labai nervuojasi pergyvena, kad reiks mirti, ir reikės turtus palikti, nes karstas kišenių neturi...

visi

visi portretas
cia dejuoja DIRBTINAI!ATSAKYKIT-kodel cia vaidinat vargsus,kaibankuose VIEN GYVENTOJAI LAIKO KELIASDESIMT MI-LI-JAR-DU-U-U EWRU!?o kiek dar koinese,a???Ka,pamirsot?o svarbiausia-VISADA but sveikam ir numirt tokiam,kad neuzkraut savo bedu JAUNesniems- artimiesiems......AMEN!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių