Kas bando sužlugdyti V. Romanovo namo aukcioną?

Kas bando žlugdyti Rusijoje pasislėpusio buvusio bankininko Vladimiro Romanovo prabangaus namo Kaune aukcioną? Kyla įtarimų, kad skandalingojo verslininko aplinka tiesiog nenori prarasti vertingo turto.

Iškalbinga tyla

Daugiau nei mėnesį elektroninių varžytinių portale puikavosi skelbimas apie parduodamą turtą Kaune, Vaižganto gatvėje: beveik 10 a žemės sklypas, daugiau nei 300 kv. m gyvenamasis namas, 10 kv. m sargybos pastatas ir kiti statiniai. Pradinė kaina buvo 840 tūkst. eurų. Tai tas pats bankrutavusio banko savininko V.Romanovo namas.

"Nieko nekomentuosiu. Čia labai jautrus reikalas", – į kalbas nesileido Vilniaus miesto 20-ojo notaro biuro vykdomojo įrašo nurodymais varžytines skelbęs antstolis Raimundas Stanislauskas.

Vėliau netikėtai varžytinės buvo atšauktos, kai į Kauno apylinkės teismą kreipėsi žinoma Kauno advokatė Aušra Ručienė. Ji atstovauja skundo pareiškėjams Vokietijoje gyvenantiems Vitalijui Goriunovui ir Olgai Lipovskajai. Šie sutuoktiniai pristatomi kaip V.Romanovo namo savininkai. Prieš sprukdamas iš Lietuvos V.Romanovas spėjo įforminti, kad jiems pardavė prabangų namą.

"Kauno dienos" šaltinių teigimu, rašyti skundus yra kiekvienos suinteresuotos pusės teisė, tačiau šįkart pribloškia skundo motyvai – suabejota pernelyg didele V.Romanovo namo kaina.

Nieko nekomentuosiu. Čia labai jautrus reikalas.

Advokatė skundžia ne tik milijoninį namo vertinimą. A.Ručienei užkliuvo ir tai, kad antstolio sprendimu keitėsi V.Romanovo namą vertinusi įmonė.

"Aš negaliu komentuoti, nes vyksta teisminiai ginčai. Esant tokiai situacijai, pagal advokato etikos kodeksą pažeisčiau įstatymą", – paaiškino advokatė.

Beje, A.Ručienė atstovauja ne tik bankrutavusio banko savininko namą įsigijusiems sutuoktiniams iš Vokietijos. V.Romanovo interesai tos pačios advokatės rankose. Skunde dėl namo įvertinimo jis nurodomas kaip suinteresuotas asmuo.

Kam naudinga maža kaina?

Paskutinį kartą V.Romanovo turtas vertintas šių metų rugsėjį. Bendrovė "Krivita" lyginamuoju metodu turtą įvertino 1, 050 mln. eurų. Tai ne vienintelis kartas, kai turto vertintojai nustatė V.Romanovo namo kainą. Pastatas su visais priedais buvo vertintas ir pardavimo sutuoktiniams iš Vokietijos metu. 2013 m. vasario 18 d. bendrovės "Laudomus" vertinimu V.Romanovo namo vertė tesiekė 306 tūkst. eurų.

A.Ručienė skunde Kauno apylinkės teismui dėsto abejones dėl milijoninio namo įvertinimo: "Akivaizdu, kad turtas gerokai pervertintas, bendrovė "Krivita" nustatė visiškai nepagrįsto dydžio turto vertę."

Advokatė skaičiuoja, kad per ketverius metus, skiriančius vieną ir kitą vertinimus, turtas negalėjo tris kartus pabrangti, o ypač vertinant nusidėvėjimą. A.Ručienė akcentuoja ir dar vieną V.Romanovo turto kainą – beveik 182 tūkst. eurų. Esą tokia vidutinė rinkos vertė buvo nustatyta VĮ Registrų centre V.Goriunovui ir O.Lipovskajai įsigyjant ginčo turtą 2013 m. vasarį.

2015 m. viešai skelbti nekilnojamojo turto ekspertų pamąstymai, kad namo ir jame esančio 9,5 a sklypo vertė siekia maždaug 1 mln. eurų.

Identifikuoti savęs nepageidavę ekspertai "Kauno dienai" dėliojo tokią galimą V.Romanovo namo pardavimo mozaiką: tarkime, paliekama turto vertė apie 300 tūkst. eurų. Sutuoktiniai iš Vokietijos, kurie neoficialiai minimi kaip V.Romanovo patikėtiniai, ir vėl patys arba per dar kitus patikėtinius įsigyja tą patį namą Vaižganto gatvėje, o po to jau be jokių areštų ar kitų uodegų parduoda už šiandienos ekspertų minimą` milijoninę kainą arba naudojasi turtu, įgytu už gerokai žemesnę kainą. Čia tiktų klasikinė frazė: "Kas galėtų paneigti kad?"



NAUJAUSI KOMENTARAI

almaksas

almaksas portretas
Tai ta Ručienė iš paksistų partijos ? TADA JI MUTYS VANDENĮ , NERIBOTĄ LAIKĄ , nes tikrai toje partijoje ,įgijo milžinišką patirtį .

ESMĖ

ESMĖ portretas
O kas sakė, kad Ručienė neprotinga ? Aišku, kad ji turi tokių pat teisėjų ir kitokių valdininkų. Borisovas niekuo nesiskiria nuo Uspaskicho ar Karbauskio - tas pat rusisškas projektas kaip ir Prunskienė - Šatrija.

temide

temide portretas
Keista kompanija, kad ručienę samdo. Protingi užsakovai turėtų ieškoti protingo advokato
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių