Karštis provokuoja senjorų pyktį troleibusuose

Tarp keleivių Kauno troleibusuose kartais kyla konfliktų, apsiribojančių apsižodžiavimu. Dažniausiai tarpusavyje susibara vyresnio amžiaus žmonės. Kai kurie senjorai vienas kitam dėl menkniekių nepagaili aštresnių, net įžeidžiančių žodžių. Pastaruoju metu pyktį išprovokuoja ir karštis.

Šiandien 10-ojo maršruto troleibuse buvo itin karšta. V. Krėvės prospekte vyresnio amžiaus moterys pradėjo vairuotojo prašyti, kad jis įjungtų kondicionierių. Vairuotojas paaiškino, kad kondicionierius įjungtas.

Tada pagyvenęs vyras garsiai pasiūlė atidaryti troleibuso duris. Viena moteriškė iš tokio patarimo ėmė šaipytis ir senjorui aiškinti, kad su atidarytomis durimis troleibusas važiuoti negali. Tada vyriškis be jokių argumentų tėškė: „Ką tu, kvaiša, supranti?“.

Praėjusį savaitgalį konfliktas kilo ir 14-ojo maršruto troleibuse, kuris važiavo Kovo 11-osios gatve. Į jį įlipo garbaus amžiaus moteris, kuri nesėkmingai bandė atsisėsti ant sėdynės, esančios prie troleibuso lango. Keleivė užkliuvo už ant šios sėdynės sėdinčio senjoro kojų ir ant jo užvirto. Užuot atsiprašiusi, karingoji moteriškė pradėjo šaukti: „Kaip čia sėdi, kur kojas laikai? Kodėl jų nepatrauki?“.

Iš tiesų vyras sėdėjo kukliai ir kojų nebuvo ištiesęs į priekį. Tik tiek, kad jis buvo įsitaisęs ne prie lango, o ant sėdynės krašto, todėl moteriai reikėjo praslinkti pro susidariusį tarpelį.

Iš pradžių pagyvenęs vyras tylėjo ir į užgauliojimus neatsakinėjo. Tik tada, kai moteriškė jam nepagrįstus priekaištus ėmė berti kaip žirnius, vyras nebeišvėrė. „Tai kur man kojas reikėjo dėti? Ar ant galvos užsikelti“, - piktokai atšovė jis.

Toks atsakymas konflikto iniciatorei labai nepatiko. Ji vėl pažėrė vyrui tulžingų priekaištų, pasiskundė, kaip jai sunku vaikščioti.

Jaunesni keleiviai į senjorų konfliktą nesikišo, tačiau viena vyresnio amžiaus ponia, prieš  išlipdama iš troleibuso, neišlaikė ir pradėjo gėdinti šūkaujančią moterį.  

„Ponia, turėkite sąžinės. Pati užgriuvote ant ramiai sėdinčio vyriškio, apmindėte jam kojas ir dar pamazgas pilate. Labai negarbingai elgiatės“, - replikavo ji ir išlipo iš troleibuso.

Nepatenkintoji keleivė ir toliau įrodinėjo savo tiesą, tačiau vyriškis jai nebeatsakinėjo.

Tai tik keli pavyzdžiai, kaip visuomeniniame transporte konfliktuoja vyresnio amžiaus žmonės, dažniausiai moterys. Jas neretai suerzina, kai šalia ne itin grakščiai atsisėda panašaus amžiaus keleivės. „Ką, daugiau nėra kur sėstis?“, - dažnai replikuoja jos.

Keista, kad moteriškės dažniausiai tyli, kai į troleibusą įlipa senyvo amžiaus žmogus su lazdele, o sėdintys jaunuoliai, pamatę jį, skubiai nudelbia akis į savo išmaniuosius telefonus ir nė nėbando užleisti vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edmundas Tulcevičius

Edmundas Tulcevičius portretas
Vilniečiui dėkoju už užuojautą tik žiūrėk , važiuodamas pas save saugok kojas , kas jas nenuneštų sprogusi padanga .

Edmundas Tulcevičius

Edmundas Tulcevičius portretas
Pensininkui - tu matomai nesitiki sulaukti pensijos , mirsi nepensininku .

Džonis

Džonis portretas
Pensinykai dar aršesni už senjorus, ne kitaip...
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių