Karščio atakos gena kauniečius į paplūdimius

Lampėdžių ežero ir Kauno marių paplūdimiuose ilgąjį savaitgalį leidžiantys kauniečiai pasigedo gaiviuosius gėrimus ir užkandžius siūlančių prekybininkų, tačiau džiaugėsi ištrūkę iš kaitros gniaužtų.

Jūros nepasigenda

32 laipsnių karštis prie Kauno marių atrodo ne toks alinantis: gaivina nuo vandens dvelkiantis vėsus vėjelis, o pūkštelėjus į 19 laipsnių šilumos vandenį, kaitra tampa visiškai nebaisi.

„Gerai, kad atsisakėme planų važiuoti į Palangą. Internete skaičiau, kad dabar ten tikras skruzdėlynas. Prie Kauno marių, sakyčiau, visiškai erdvu, pakankamai gražu ir vanduo šiltesnis negu jūroje“, -- teigė kaunietis Rolandas, prie marių laiką leidžiantis su žmona ir ketverių metų dukra.

Ant kalvelės saulėje besikaitinančios Viktorija ir Olga džiaugėsi, kad šalia vandens visiškai vėsu ir net nebūtina maudytis.

„Man vanduo dar per šaltas. Tačiau gerai ir be maudynių. Čia, po pušimis, gana vėsu ir jauku. Tik gaila, kad arti nėra vietos, kur būtų galima nusipirkti kažko atsigerti“, -- dalijosi pastebėjimais Kauno marių paplūdimyje laiką leidžianti Viktorija.

Jautėsi komfortiškai

Visiškai šalia Kauno marių paplūdimio esantys keli mediniai prekybos paviljonai šeštadienį stovėjo užkaltais langais.

„Matyt, prekybininkams šią vasarą atidaryti tų kioskų atrodė neverta, nes dienos buvo labai blogos. Jie tokių karščių nelaukė, todėl nespėjo pasirengti prekybai“, -- svarstė iš paplūdimio prie kiosko atėjęs Juozas. Galvą nuo saulės nosinaite prisidengęs vyras sakė, kad gėrimų galima nusipirkti kiek atokiau nuo paplūdimio pastatytame prekybiniame vagonėlyje.

Kai kurie kauniečiai prie paplūdimio buvo atsinešę sulankstomas lauko kėdes ir komfortiškai įsitaisę mėgavosi Kauno marių erdve ir ramybe.

Pasigedo gelbėtojų

Ant suoliuko besikaitinantis Juozas iš Elektrėnų sakė, kad šildosi ir netrukus eis maudytis.

„Kauno marių paplūdimys gražus, pakankamai tvarkingas, tačiau maudytis čia nėra labai malonu, nes daug žolių“, -- pastebėjo vyras.

Kur kas malonesnėmis maudynės mėgavosi prie Lampėdžio ežero susirinkę poilsiautojai.

„Vanduo puikus, švarus, negaliu atsidžiaugti“, -- tikino ant pakrantės įsitaisiusi Vilijampolės gyventoja Violeta.

Prie Lampėdžio ežero laiką leidžiantys kauniečiai pasigedo ne tik prekybininkų paslaugų, bet ir gelbėtojų.

„Paplūdimyje esu jau daugiau kaip trys valandos, bet gelbėtojų dar nemačiau“, -- stebėjosi Violeta.

Gyrė drausmingumą

Gelbėtojų prie Lampėdžio ežero nepavyko aptikti ir žurnalistams. Tuo tarpu prie Kauno marių situaciją stebėjo trys gelbėtojai ir medicinos darbuotoja.

„Tenka aptvarstyti bežaidžiant kamuoliu sužeistą pirštą, išnarintą koją, įpjautą pėdą“, -- sakė medikė Daiva Bastienė.

Daug metų gelbėtoju prie Kauno marių dirbančio Pijaus Varnagirio pastebėjimu, žmonės tapo drausmingesni.

„Visko, aišku, negalime matyti, tačiau nepastebėjau, kad į paplūdimį atėję žmonės vartotų alkoholinius gėrimus. Už tai dabar gresia administracinė bauda, turbūt tai ir atgraso piktnaudžiauti“, -- svarstė gelbėtojas.

Informacinėje lentoje šeštadienį buvo parašyta, kad vandens temperatūra Kauno mariose – 19 laipsnių.

„Vanduo nuolat šyla. 19 laipsnių buvo ryto metu. Dabar, po vidurdienio, manau, jau turėtų būti apie 22 laipsnius šilumos“, -- sakė P. Varnagiris.

Jis teigė, kad specialistai nuolat tikrina paplūdimio teritorijos vandens užterštumą.

„Šiemet dar nebuvo nustatyta, kad būtų viršytos leistinos normos“, -- tikino gelbėtojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

praeivis

praeivis portretas
o kur nuotraukos vakare kaip pilna siuksliu papludimiai... Gal fotografas gali 10 val vakaro nuvaziuoti ir pafotkinti kaip lampledziu naujas plezas atrodo pilnas buteliu ir siuksliu...

praeivis

praeivis portretas
gerai kad bent pora foto is mariu plezo kur vienos zoles, kuriu nesugebejo isgreboti ir gal nedasiprotejo , kad jas reik greboti, tai dabar varlinykas... varliu spa... :)

praeivis

praeivis portretas
ir dar apie naujaji lampedziu pleza, tai debilams is savivaldybes nedašuto ne žvyro užvežti, bet smėlio ir pakaunes karjero.... konkretus lauciai
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių