Karas, kuriame laimi visi

Maždaug 100 karščio alinamų kovotojų susirinko į vandens karą. Panemunės šilo paplūdimyje netoli pėsčiųjų tilto vandens atakos gaivino ne tik dalyvius, bet ir žiūrovus. 

Nemokamas, be didelių organizavimų renginys tiems, kurie karštą vasaros dieną nori linksmai atsivėsinti. Vandens karui siūloma amunicija – plastikiniai kibirai ir kibiriukai, plastikiniai buteliai, vandens šautuvai ir įvairiausios fantazijos vandens patrankos. 

Karo taisyklės paprastos, arba tiksliau, jų visai nebuvo – tereikėjo bristi į Nemuną ir kuo nuoširdžiau aptaškyti arčiausiai esantį dalyvį. „Nebeturiu jėgų“, – kvatojo Gabrielė, ką tik apipilta vandeniu. Ji, kaip ir dauguma vandens karo dalyvių, į kovą stojo vasarine mūšio paranga – viso labo marškinėliai ir šortai. 

„Skųstis, kad nepatinka ar nenoriu čia negali. Jei jau dalyvauji vandens mūšyje, tai leiskis laistomas ir laistykis pats“, – semdamas Nemuno vandenį kibiru aiškino Matas. Čia pat nužiūrinėjo arčiausiai stovinčią auką, o kai kibiras buvo sklidinas, žaibiškai metėsi prie ilgą kasą gręžiančios panelės. Abu kvatodami griuvo į vandenį ir negailėdami dovanojo vienas kitam vandens purslų.  

Bendraminčius socialinio tinklapio pagalba į vandens karą pakvietęs Paulius Vičiūnas neslėpė ambicijų kada nors surengti Vandens karo festivalį. „Anksčiau rinkdavomės Nemuno ir Neries santakoje. Tačiau ten daug stiklų, o čia Panemunės paplūdimyje gerokai švariau ir saugiau“, – aiškino P.Vičiūnas.

VDU "Rasos" gimnazijos abiturientas džiaugėsi, kad į jo kvietimą atsiliepė ne tik bendraamžiai, bet prisijungė ir mamos su vaikais. „Pakanka ir tokio“, – nešinas kibirėliu nuo majonezo išdidžiai atrėžė kokių 5 metukų vandens karo dalyvis.

Labiausiai pripažintas tokio karo ginklas vis tik buvo kibiras. „Vandens šautuvai, deja, ne taip greitai užsipildo ir ne taip galingai atakuoji , jie tik dėl atstumo patogesni“, – aiškino antrą kartą tokiame renginyje dalyvaujantis Nojus.

Vandens karai jaunimo iniciatyva imti rengti prieš 5 metus. Prisipliuškenę visi įsitaisė pavėsyje, pasivaišino ir dar laiko skyrė laiko populiariems žaidimams kamuoliu.


Šiame straipsnyje: vandens karasgaivapramogos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių