Karaliaus Mindaugo prospekte – nauja tvarka

Kirsti Karaliaus Mindaugo prospekto ir Maironio gatvių sankryžą kauniečiams jau padeda naujas šviesoforas. Anksčiau ši vieta mieste buvo viena problematiškiausių ir avaringiausių.

Per pastaruosius ketverius metus šioje vietoje įvyko šešios avarijos, per kurias buvo sužaloti žmonės.

Esant intensyviam eismui būdavo sunku iš Karaliaus Mindaugo pr. atlikti kairį posūkį į Maironio g., nes reikėdavo staigiai kirsti visas priešinio eismo juostas. Sudėtinga buvo ir išvažiavus iš Maironio gatvės Karaliaus Mindaugo prospekte pasukti link geležinkelio stoties. Reikėdavo pavažiuoti senamiesčio link, kirsti visas tos krypties eismo juostas ir tik tuomet bandyti apsisukti. 

Ties Maironio gatve atsirasdavo ir nemažai pėsčiųjų, rizikuodavusių savo gyvybe ir kirsdavusių Karaliaus Mindaugo prospektą iš Nemuno salos pusės ir jos link. Nuo šiol jie čia patekti į kitą pusę galės daug saugiau.

Įpusėjus sankryžos atnaujinimo darbus pastebėta, kad išvažiavimai ir įvažiavimai į Maironio gatvę tokie siauri, jog nebetelpa sunkusis transportas, pavyzdžiui, autobusai. "Iš karto sureagavome. Buvo atliktas testinis važiavimas, paaiškėjo, kad pastabos buvo teisingos. Važiuojamoji dalis buvo praplatinta po metrą", – sakė Kauno miesto Eismo saugumo komisijos pirmininkas Rimantas Mikaitis. 

Jis patikino, kad bus bandoma nublukinti senosios pėsčiųjų perėjos per Maironio gatvę netoli sankryžos žymes. "Kelio ženklai, įspėjantys apie perėją šioje vietoje, nuimti. Tačiau važiuojamosios dalies žymėjimas gali klaidinti kai kuriuos pėsčiuosius", – sutiko R. Mikaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaidas

Vaidas portretas
Dar vienas kamštis piko valandom,o avarijų kaip buvo taip ir bus.SilpnaiMikaitis masto.Per keturis metus tiktai šešios avarijos,o kurioje sankryzoie jų nebuvo?

Maironio g. gyventoja

Maironio g. gyventoja portretas
o man labai džiugu, kad galėsiu saugiai iš Maironio g-vės patekti į salą ir ten pasivaikščioti. Kad nereikės kinkuoti iki Daukanto g. tilto arba rizikuoti savo gyvastimi laviruojant tarp mašinų srautų, bet galėsiu civilizuotai pereiti į kitą prospekto pusę, kai panorėsiu pabūti Nemuno saloje. Didelis AČIŪ šio projekto INICIATORIAMS ir jo ĮGYVENDINTOJAMS.

iniciatorius

iniciatorius portretas
jis - ir auksinio tuliko pastatymo iniciatorius. Įsiminėm...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių