Kandidatų į seniūnaičius Kaune nepritrūko

Penktadienį Kaune baigti registruoti norintieji dirbti seniūnaičiais, o nuo kitos savaitės gyventojai bus kviečiami į seniūnijas atiduoti balsus už patikusius kandidatus.

Iš viso 11-oje seniūnijų užsiregistravo 139 kandidatai. Daugiausiai kandidatų sulaukė Eigulių seniūnija – 20. Mažiausiai norinčiųjų tapti seniūnaičiais buvo Petrašiūnuose ir Gričiupyje – sulaukta po 6 kandidatus. Kai kuriose būsimose seniūnaitijose atsirado vos po vieną kandidatą, bet kai kur varžysis 7 konkurentai.

„Pirmadienį seniūnijose bus pastatytos balsadėžės. Į jas žmonės mes užpildytus apklausos biuletenius. Tik Petrašiūnų seniūnijoje Naujasodyje dėl mažo gyventojų skaičiaus – mažiau nei 500 – vasario 28 d. bus rengiamas susirikimas, kuriame seniūnaičius rinks atviru balsavimu“, – kalbėjo Algimantas Vilkevičius.

Rinkimai bus laikomi įvykusiais, jei į juos ateis ir apklausoje dalyvaus ne mažiau kaip 20 žmonių, deklaravę savo gyvenamą vietą seniūnijoje, kurioje renkami seniūnaičiai. Kandidatus galėjo kelti bendruomenių centrai, kitos organizacijos, taip pat seniūnijų gyventojai, surinkę 50 juos palaikančių kaimynų parašų. Vidutiniškai miesto seniūnijose bus išrinkta po 5 – 8 seniūnaičius. Jie dirbs be atlygio. Rinkimų rezultatai bus paskelbti kovo 2 dieną.

A.Vilkevičius tikisi, kad seniūnaičiai bus geri pagalbininkai skirstant seniūnijų lėšas. Mat nuo šių metų Kauno seniūnijos jau galės turėti savus biudžetus. Kokie bus jų dydžiai, spręs Kauno miesto taryba. „Šios lėšos bus naudojamos teritorijoms tvarkyti: šienauti, medžiams genėti, vaikų ir laisvalaikio aikštelėms sutvarkyti“, – aiškino A.Vilkevičius.

Palemono bendruomenės centro pirmininkė Jūratė Kuliavienė mano, kad seniūnaičių pareigos dubliuosis su bendruomenių veikla. „Kam dar reikalingi seniūnaičiai, jei ir bendruomenių centrų nariai dirba visuomeniniais pagrindais. Mes ir dabar seniūnui perduodame bendruomenės lūkesčius, rūpesčius“, – įsitikinusi pirmininkė.

Kauno bendruomenių centrų asociacijos prezidentas Ramūnas Navickas pridūrė, kad bendruomenėms kelia nerimo ir nuostatos, jog seniūnaičiai vertins, ar tikrai būtini rengiami bendruomenių centrų projektai. „Tai iš anksto nulemia konfliktus. Bet įstatymas yra įstatymas, todėl Kauno bendruomenės nusprendė pačios aktyviai dalyvauti seniūnaičių rinkimuose ir kelti savus kandidatus. Taip pat pasiekėme, kad galėtume stebėti, kaip seniūnijose bus skaičiuojami balsai, nes įstatyme stebėtojų funkcijos nenumatytos“, – sakė R.Navickas.

Vyriausybės atstovė Kauno apskrityje Rasa Noreikienė įsitikinusi, kad seniūnaičiai gali sustiprinti savivaldą. „Bendruomenių centrai išties daro daug gerų darbų, tačiau centrai neatstovauja  visų gyventojų, o tik asociacijos narius. Kai kurie centrai dar ir politizuoti. O iš tikrųjų bendruomenė – visi žmonės, gyvenantys tam tikroje teritorijoje“, – aiškino ji.


Šiame straipsnyje: seniūnijosseniūnaičiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

NESAMONĖ

NESAMONĖ portretas
Tiek balsų išrinkti seniunaičius pakas ir pačių seniūnijų darbuotojų. Kas eis balsuoti ir dėl ko ? Kažkoks sovietmečio dėl pliusiuko renginukas. Seniūnai turės savo laisvanoriškus pastumdėlius. O kas nuo to bus geriau eiliniam daugiabučio gyventojui ??

Neužilgo

Neužilgo  portretas
tikėtina, rinksime meraičius.

milda

milda portretas
seniūnaičiai iš vis nereikalingi ir kam čia jų prigalvojo,ar neužtenka bendruomenės pirmininko,galvoju,kad kažkas turi pliusiuką pasidėt už vykdomą darbą,absurdas.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių