Kandidatė netinka, bet vadovaus

Savivaldybei teks dar kartą skelbti Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktoriaus konkursą, nes kol kas atsirado tik viena pretendentė į šias pareigas.

Pasigedo vadovavimo patirties

"Tik viena pretendentė buvo. Nesiėmėme jos svarstyti ir patvirtinti. Koks čia konkursas iš vieno dalyvio? Pasirinkome kitą būdą – paskyrėme ją laikinai vadovauti biurui", – taip situaciją komentavo savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas. Jis neslėpė, kad taip bus bandoma patikrinti, ką geba pretendentė į direktoriaus pareigas Kristina Motiejūnaitė, o paskui vėl bus skelbiamas konkursas šioms pareigoms eiti.

"Niekas nieko apie ją iki šiol nebuvo girdėjęs. Ji dirbo Visuomenės sveikatos centre. Abejonių sukėlė tai, kad ji neturi jokios vadybinės patirties, nevadovavusi net dešimties žmonių komandai. Nesiryžome skirti vadove žmogaus, kuris neturi tam reikalingų įgūdžių", – aiškino G.Petrauskas. Keista, tačiau paskirti ją laikinąja vadove vadybos patirties neprireikė.

Kada bus skelbiamas naujas konkursas, administracijos direktorius neįvardijo, tik užsiminė, kad laikinajai vadovei tikriausiai leis padirbėti 3–4 mėnesius, kad pamatytų, ką ji sugeba.

Pasiteiravus, kodėl nėra norinčiųjų užimti Visuomenės sveikatos biuro vadovo kėdę, G.Petrauskas pripažino, kad priežasčių yra nemažai. "Reikalavimai gana aukšti – reikia ir medicinos išsilavinimo, ir vadybos patirties, o atlyginimas nėra didelis. Nėra didelio noro vadovauti viešajai įstaigai. Tai ne valstybės tarnyba, kuri labiau viliotų", – aiškino savivaldybės administracijos vadovas.

Kodėl delsė ieškoti?

Stebina ir tai, kad savivaldybė neskubėjo skelbti konkurso direktoriaus pareigoms eiti. Kauno visuomenės sveikatos biuras direktoriaus neturi jau nuo praėjusios vasaros.

"Nėra gerai, bet yra, kaip yra. Norėjome patikrinti tuo metu paskirtą laikinąją vadovę, turėjome vilties, kad ji tiks, bet rezultatai netenkino. Dabar ieškome žmogaus, kuris kažką keistų, darytų, o ne tik formaliai eitų pareigas", – tikino G.Petrauskas.

"Kauno diena" rašė apie tai, kad, auditoriams užfiksavus pažeidimus Visuomenės sveikatos biure, o tuometei įstaigos direktorei Astai Garmienei ėmus konfliktuoti su darbuotojais dėl netinkamai panaudotų lėšų grąžinimo į įstaigos biudžetą, galiausiai įstaigos vadovė tiesiog išėjo iš darbo. Jos pavaldiniai metė akmenį į direktorės daržą ir dėl esą labai įtemptos psichologinės atmosferos darbe. Nepaisant to, A.Garmienės reputacija niekam neužkliuvo jai sumanius daryti karjerą savivaldybėje ir užimti Sveikatos skyriaus vedėjo arba savivaldybės gydytojo kėdę.

2015 m. spalį paaiškėjo, kad konkursą Kauno miesto savivaldybės Sveikatos skyriaus vedėjo arba savivaldybės gydytojo pareigoms eiti laimėjo A.Garmienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Mažinti reikia Kauno miesto savivaldybės "sėdinčiuosius " ir kuo skubiau.Rusų laikais buvo 450 tarnautojų,nebuv0 tokių technologijų ir užteko.Kada baigsis išlaikymas nieko neveikiančių ir galinčių susikūrti savo verslą.V.Matijošaitis žadėjo sumažinti,tačiau išrinkus Kauno miesto meru, tuo ir baigėsi.Vadinasi buvo tik pažadai.

JO

JO portretas
Kaip SOVIETIKO laikais.

Su

Su portretas
Kagi kagi, draugės sveikatins miesta, o ir konkurso nereik, švogeriu valstybė
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių