Kam priklauso žaidimų aikštelė daugiabučio kieme?

  • Teksto dydis:

„Žaidimų aikštele naudojasi ne tik daugiabučio gyventojai, bet ir pašaliniai žmonės. Neretai prie jos būriuojasi rūkaliai, žmonės teršia aplinką, mėto šiukšles. Kaip reikėtų spręsti šią situaciją ir ar būsto administratorius gali padėti?“, – klausia Marija N.


Komentaras

Šarūnas Eidintas, UAB „Būsto valda“ direktorius

Jei žaidimų aikštelė detaliajame žemės sklypo plane nėra priskirta konkrečiam namui, ji priklauso ne namo gyventojams, bet savivaldybei ir yra traktuojama kaip miesto erdvėje esantis įrenginys. Deja, bet tokiu atveju uždrausti ja naudotis ne daugiabučio gyventojams negalima.

Jeigu daugiabučio teritorijoje vaikų žaidimų aikštelė yra sena, sulūžusi ir netgi gali būti pavojinga ja naudotis mažiesiems, o gyventojai nori inicijuoti esamos žaidimų aikštelės renovaciją ar pastatyti papildomus įrenginius, tokius kaip suoliukai ar kiti bendro naudojimo gerbūvio sprendimai, jie gali tai daryti nuosavomis lėšomis arba kreiptis į miesto savivaldybę su prašymu.

Tiesa, net ir norint pastatyti tam tikrus įrenginius savo lėšomis, pirmiausia darbus reikėtų suderinti su savivaldybe.

Būsto administratorius „Būsto valda“ rekomenduoja gyventojams parodyti iniciatyvą ir kreiptis į savivaldybės Teritorijų planavimo skyrių siekiant suformuoti sklypą prie savo namo, parengiant detalųjį planą. Tai padarius, savivaldybės leidimai statyti įrenginius bus reikalingi, tačiau, juos gavus, gyventojai galės traktuoti įrenginius kaip savo kiemo.

Pamačius aplinką šalia daugiabučio ar vaikų žaidimų aikštelėje teršiančius, niokojančius ar šiukšles ne į tam skirtas vietas mėtančius miestiečius, būsto administratorius „Būsto valda“ rekomenduoja apie tokius atvejus pranešti policijai.

Laukia klausimų

Kauno daugiabučius administruojančios bendrovės „Būsto valda“ specialistai pasirengę atsakyti ir į kitus kauniečius dominančius klausimus. Savo pasiteiravimus galima siųsti e. paštu klauskite@civinity.eu arba kreiptis telefonu 8 700 55 188.

„Būsto valda“ priklauso tarptautinei įmonių grupei „Civinity“, kurią Lietuvoje sudaro aštuonios būsto administravimo bendrovės. „Būsto valda“ yra vienas didžiausių pastatų administratorių Kaune, prižiūrinti daugiau kaip 1 mln. kv. m gyvenamųjų pastatų plotą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
N a ka galima pasakyti manantiems ,kad jeigu pro langa mato aikstele, tai pastatatyta jiems.Nieko panasaus , jusu yra tik tai kam turite dokumenta, siuo aprasytu atveju buto bylute suteikia teise neleisti i savo apibrezta teritorija( buta) nepageidaujamu asmenu. AIKSTELE nera jusu turtas.

Mama

Mama portretas
Gaila, bet miesto valdžia nekreipia dėmesio į pastatytų vaikų žaidimo aikštelėse įrenginių eksploatavimą ir netvarko pagrindo po tais įrenginiais. Daug kur stypso išlindęs betonas, kuris yra būsimų nelaimių priežastis. Taip pat miesto valdžia nesirūpina po žiemos atnaujinti smėlį, o būtina. Susidaro nuomonė, kad miesto valdžiai nerūpi saugus vaikų poilsis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių