Kam labiau reikia patalpų: partijai ar paveldosaugininkams?

Dalyje namo, esančio Rotušės aikštėje nr. 29, įsikūrę Kauno paveldosaugininkai skundžiasi, kad nebeišsitenka. Jie pretenduoja į tame pačiame pastate esančią Darbo partijos būstinę. Dar vieną būstinę partija turi Laisvės alėjoje.

Pageidauja erdvesnių patalpų

Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio vedėjas Svaigedas Stoškus patvirtino, kad kreipėsi į savivaldybę su prašymu jiems suteikti papildomų patalpų.

„Girdėjome, kad mūsų pastate, kažkur už sienos, yra laisvos patalpos. Anksčiau jos lyg priklausė Kauno miesto savivaldybės paveldosaugos skyriui. Nežinau, kas dabar jose įsikūrę, gal tuščios“, – tikėjosi S.Stoškus.

Pasak jo, patalpų jo vadovaujamam skyriui reikia miesto labui. „Jeigu turėtume didesnes patalpas, daugiau darbuotojų, greičiau pajudėtų reikalai. Pas mus nuolat interesantų srautai eina. Žmonėms raštus atsakytume galbūt ne per 20 dienų, o per 10 ar 5”, – skaičiavo vedėjas.

S.Stoškus padidėjusį krūvį aiškino tuo, kad šiuo metu labai padaugėję renovacijos projektų, be to, jie yra sudėtingi, ypatingai senamiestyje.

Skyriuje šiuo metu dirba 10 žmonių, vienas yra išėjęs į ilgalaikes atostogas. Skyriaus vedėjo nuomone, papildomai reikėtų bent dviejų specialistų.

Partija turi dvi būstines

Tame pačiame pastate Rotušės aikštėje esančiose savivaldybės patalpose anksčiau veikė Naujosios Sąjungos būstinė. Šiai prisijungus prie Darbo partijos, patalpos atiteko pastarajai. Kol kas partija naudoja abi būstines, nors vieną turėjo būti jau seniai grąžinusi.

Darbo partijos Kauno skyriaus vadovas Vydas Gedvilas teigė, kad vienas patalpas partija planuoja atiduoti. Partija mieliau pasiliktų būstinę Rotušės aikštėje, nes ši, anot V.Gedvilo, yra didesnę už senąją, esančią Laisvės alėjoje.

„Ten buvo senos apleistas patalpos, mes jas susiremontavome, bet pinigų nereikalaujam. Tas patalpas planuojame atiduoti, nes jos yra labai mažos. Per susirinkimą sunkiai telpame – už stalo gali susėsti vos 20 žmonių“, – kalbėjo V.Gedvilas, palyginęs, kad Rotušės aikštėje esančiose patalpose galima rengti dvigubai didesnius susirinkimus.

Darbo partijos atstovas priminė, kad iš visų partijų Kaune jie turėjo mažiausias patalpas.

Pasiteiravome, ką mano apie tai, kad į patalpas pretenduoja ir paveldosaugininkai. V.Gedvilas nesiėmė lyginti, kam patalpų reikia labiau. „Kaip savivaldybė nuspręs, taip ir bus“, – teigė politikas.

Turto skyrius nesileidžia į kalbas

Kauno miesto savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Antanas Slušnys patvirtino, kad paveldosaugininkų prašymą savivaldybė yra gavusi, bet jis nebus patenkintas.

„Ten nėra laisvų patalpų“, – aiškino A.Slušnys. Pasitikslinus, ar prašymas dar bus svarstomas, gal bus ieškoma kitokių būdų, kaip padėti paveldosaugininkams, vedėjas nedaugžodžiavo. „Kaip galima svarstyti ir kažką žadėti, jei nėra ko pasiūlyti?“ – klausė A.Slušnys.

Jis teigė nieko nežinąs apie tai, kad savivaldybė partijai yra perdavusi net dvi būstines.

Ką daryti, spręs rudenį

Miesto meras Andrius Kupčinskas, vadovaujantis Kauno konservatoriams, teigė, kad pagal įstatymus partija gali pretenduoti į vieną savivaldybės patalpose steigiamą būstinę.

Mero spėjo, kad Turto skyrius į dvi Darbo partijos būstines neatkreipė dėmesio todėl, kad ši laiku mokėjo komunalinius mokesčius, dėl partiečių veiklos savivaldybei nekilo jokių problemų.

Darbo partijos būstinę Rotušės aikštėje, pasak A.Kupčinsko, nusižiūrėjusi ir partija „Taip“, ne tik paveldosaugininkai. Politikas paneigė Turto skyriaus vadovo teiginį, kad Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio prašymas yra beviltiškas.

„Miesto taryba sprendimo dar nėra priėmusi, nes kilo diskusijos, kam patalpos turėtų atitekti. Tad klausimas buvo atidėtas rudeniui“, – sakė miesto vadovas.

A.Kupčinsko žiniomis, visoms kitoms partijoms Kaune yra skirta po vieną būstinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pulinys

Pulinys portretas
Džiugu, kad 2012 birželio 14 d. LR vyriausybės sudaryta Saulėlydžio komisija pritarė Kultūros ministerijos ir vyriausybės siūlomai visiškai ir esminei KPD pertvarkai.Tiksliau sunaikinimui. Kam dar jai patalpos? KPD PO PERTVARKOS LIKS BE DANTŲ. JIS BUS ATSAKINGAS VIEN TIK UŽ KELIS NACIONALINĖS REIKŠMĖS OBJEKTUS ESANČIUS MIESTE. VISUS KITUS PAVELDO OBJEKTUS PERIMS IR TVARKIS PATI SAVIVALDYBĖ.

Rama

Rama portretas
paveldosaugininkų darbo sąlygos klaikios. Sėdi po tris pereinamuose kabinetuose, kvėpuot nėra kuo. O kur talpinti archyvą? Žinoma - patalpas reikia atiduoti KPD

tooomas

tooomas portretas
kam paveldosaugininkams patalpos? jie vis vien nieko nedirba. pilna laisve stikliniu stiklainiu pristatyta.... kaip sviestuvus sugebejo lesti tokius laisvej pastatyti-daugiau negu tragedija kaip aleksoto tiltas atrodo-neonais dega 1948 metu statinys ir kur dingo penkiakampes nieks nezino-visa istorija isniekinta
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių