Širsta dėl Kalvarijos gatvės rekonstrukcijos: tokios betvarkės nesu matęs

Šių metų pradžioje prasidėjusi Kalvarijos gatvės rekonstrukcija jau apkarto gyventojams, nors kantrybe jiems teks apsišarvuoti iki metų pabaigos.

Kaune už 4,9 mln. eurų pradėta rekonstruoti Kalvarijos gatvė, jungianti Europos prospektą su magistralę „Via Baltica“.

Dar prieš rekonstrukcijos pradžią Kauno valdžios atstovai džiaugėsi, kad gatvės atnaujinimas pagerins susisiekimą su magistrale.

Net jei vietiniams gyventojams susisiekimas su magistrale ir ne pats aktualiausias, žmonės džiaugėsi būsimu Kalvarijos gatvės atnaujinimu.

Vis dėl to praėjus keliems rekonstrukcijos mėnesiams Aleksoto gyventojai ėmė skųstis dėl juos užgriuvusių nepatogumų.

Rimantas Jakštas prisistatė esantis Alšėnų gatvės gyventojas ir pasisakė kalbantis visų gyventojų vardu.

„Esu inžinierius-statybininkas. Tiesa, dabar pensijoje, tačiau supratimą turiu. Tokios betvarkės nesu matęs. Kai gatvė buvo iškasta, eismas buvo nukreiptas kitur. Dabar mašinos vėl gali važiuoti, bet šaligatviai tapo nepraeinami“, – aleksotiškių kasdienybę mėgino atpasakoti R.Jakštas.

Alšėnų gatvės gyventojas įsitikinęs, kad rekonstrukciją vykdanti įmonė privalo atsižvelgti į tai, kad aplinkui gyvena žmonės, o kai kurie vaikšto pėsčiomis į parduotuvę ar kitur.

„Tvoros, blokai, vamzdžiai, visokios statybinės atliekos gula ant šaligatvio tuo sudarydamos kliūtis pėstiesiems. Turi būti kažkokia pagarba aplinkiniams. Negalima šitaip neatsižvelgti, kad žmonės vaikšto“, – liejosi pensininkas.

Jo pastebėjimu, darbai prastai organizuojami. Nuo sausio, kai prasidėjo rekonstrukcija, tam tikrais etapais nevyksta visai jokie darbai.

Tačiau Aleksoto gyventojai vienareikšmiškai tvirtino, kad tereiktų tvarkos šiuose darbuose. „Visi kaimynai pasipiktinę. Tereikia sutvarkyti ir gali dirbti kad ir 10 metų“, – kritikos rekonstruotojams negailėjo R.Jakštas.

Rangovus perspėjome, kaip įmanoma dažniau laistyti gatvę, kad gyventojams nekiltų dulkės, taip pat, kad šie sudarytų visas sąlygas gyventojams patekti į namus.

Prašo kantrybės

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis apgailestavo dėl nepatogumų gyventojams.

„Atsiprašome kauniečių už laikinus nepatogumus, tačiau gatvę norime sutvarkyti kompleksiškai, iš pagrindų ir čia negrįžti keletą dešimtmečių“, -–užsibrėžtus tikslus vardino A.Pakalniškis.

Pasak vedėjo, šiuo metu tiesiama lietaus nuotekų sistema. Tai „Kauno vandenų“ vykdomas ES projektas, kuris užima daug laiko, nes tiesiami didelio diametro vamzdžiai.

Gatvės rekonstrukcijoje neapsieinama be dėmesio elektros tiekimo sistemos atnaujinimui. ESO atlieka įkabeliavimo darbus, iškelia stulpus ir kloja kabelius po žeme.

A.Pakalniškis aiškino, kad didžiausi darbai – požeminiai, jie ir trunka ilgiausiai. Kol nebus baigti požeminiai darbai, tol neprasidės gatvės asfaltavimas, šaligatvių, dviračio tako, gatvės apšvietimo įrengimo darbai.

„Rangovus perspėjome, kaip įmanoma dažniau laistyti gatvę, kad gyventojams nekiltų dulkės, taip pat, kad šie sudarytų visas sąlygas gyventojams patekti į namus“, – paaiškino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Rekonstrukciją planuojama užbaigti iki šių metų pabaigos. Kauno savivaldybė yra skelbusi, kad ši Aleksote esanti gatvė, kaip ir kitos šio rajono gatvės, rekonstruojama iš Europos Sąjungos lėšų.


Šiame straipsnyje: kalvarijos gatvėKalvarijos gatvės rekonstrukcijagyventojai piktinasinetvarkinga rekonstrukcijaskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

-

-  portretas
Norėčiau paklausti p. Jakšto kurioje vietoje Kalvarijų g. yra senasis Šaligatvis kurie žmonės vaikščiodavo? Matyt ponas norėtų kad statybinės medžiagos būtų sandėliuojamos pas jį sklype.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Krabo chebros kontorėlės įsisavina pinigus. Apie žmones tai jiems nusispjauti.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Tai po tokios "rekonstrukcijos" atsiras dar daugiau suliniu vidury gatves...?! Gal laikas sulinius iskelt i kelkrascius nes kitaip grysit remontuot jau po poros metu :)
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių