Iš Kalniečių parko nutrijos iškeliaus į geradarių sodybas

Po to, kai „Kauno diena“ parašė apie Kalniečių parke gyvenančią nutrijų šeimynėlę ir buvo kreiptasi į gyventojus, prašant priimti jas į savo sodybas su tvenkiniais, sulaukta daug skambučių. Visi geradariai žadėjo sudaryti puikias sąlygas savose sodybose nutrijoms gyventi kiaurus metus.

Dabar, kai sinoptikai praneša atšalimą ir sniegą, skaitytojai sunerimo – kodėl iki šiol šie naminiai gyvūnai tebegyvena miesto parko tvenkinyje? Galime nuraminti kauniečius – reikia sulaukti iš komandiruotės užsienyje sugrįžtančio Lietuvos gyvūno globos draugijos pirmininko Beno Noreikio, dirbančio Lietuvos zoologijos sode. Būtent jis yra tas žmogus, kuris turi specialią įrangą tokiems gyvūnams gaudyti ir moka ja naudotis.

Tad kitą savaitę nežinia iš kur Kauno parke atsiradusios nutrijos bus sugaudytos ir įkurdintos žiemoti tinkamose sodybose, kur jos bus ir prižiūrimos.

„Sodyboje nutrijos nuo pavasario iki vėlyvo rudens galėtų plaukioti tvenkinyje, o žiemotų kad ir lauko voljere su šienu. Mes padėsime sugauti šiuos gyvūnus“, – anksčiau pažadėjo B.Noreikis.

Zoologijos sodas nutrijų priglausti negali, nes tai – naminiai, o ne laukiniai gyvūnai.

Nors nutrijos panašios į didžiules žiurkes, tačiau jos nėra piktos – gali labai prisirišti prie šeimininko ir net leistis paimamos ant rankų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kalnieciai

kalnieciai portretas
tik kad pavasari butu sugrazinti o ne suvalgyti

mo

mo portretas
Skani mesa, kazkas skaniai suvalgis.

Viltis

Viltis portretas
Tikėkimės, kad nepaklius ant keptuvės.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių