Kalniečių parke – varžybos neįgaliesiems

Kalniečių parke šeštadienį surengtos neįgaliųjų orientavimosi varžybos.

Renginį neįgaliesiems organizavo Lietuvos sporto universiteto studentai ir Lietuvos neįgaliųjų federacija. „Pernai turėjome užduotį parengti projektą, kuriuo paskatintume neįgaliųjų užimtumą. Šiemet jį įgyvendinome“, – sakė Lietuvos sporto universitete vadybos specialybę studijuojanti Rima Merkevičiūtė.

Pasak jos, tokių renginių tikslas – labiau integruoti neįgaliuosius, paskatinti juos imtis veiklos. Studentų iniciatyva džiaugėsi ir Lietuvos neįgaliųjų federacija.

Orientavimosi treneris ir varžybų organizatorius Algimantas Dambrauskas pasakojo, kad iki šiol Kalniečių parke orientavimosi varžybos rengtos tik sveikiesiems. „Užsiimančių šiuo sportu neįgaliųjų Lietuvoje yra apie 60, tačiau visose varžybose laukiame ir naujų žmonių“, – teigė jis.

Varžybose dalyvavusi kaunietė Laima Lažinskienė sakė orientavimosi sportu užsiimanti nuo vaikystės. „1988 metais patekau į automobilio avariją, sunkiai vaikštau, bet šio sporto, kaip matote, neapleidžiu“, – šypsojosi moteris.

Ji aiškino, kad negaliųjų varžybose daugiausiai dėmesio skiriama ne judėjimui, o mąstymui. „Reikia gerai apgalvoti ir apskaičiuoti savo veiksmus“, – sakė ji.

Kartu su neįgaliaisiais jėgas dažnai išbando ir sveikieji. „Jie neįgaliųjų trasas renkasi dėl to, kad nesijaučia fiziškai pajėgūs rungtyniauti pagal įprastas orientavimosi varžybų taisykles. Kadangi fiziniai duomenis tokiose rungtynėse nedaug lemia, sveikieji dažnai rungiasi kartu su neįgaliaisiais“, – aiškino A.Dambrauskas.

Lietuvos neįgaliųjų komanda šiemet Škotijoje vykusiose pasaulio orientavimosi varžybose užėmė ketvirtą vietą. Individualioje įskaitoje aukščiausias lietuvių pasiekimas irgi yra ketvirtoji vieta.

Kalniečių parke geriausiai pasirodė Evaldas Liekmanis iš Šiaulių, antra vieta atiteko Borisui Gavrilovui iš Alytaus, trečioji – Algimantui Plauskai iš Marijampolės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš manau

aš manau portretas
Manau kad tai yra nieko Lietuvai nedirbančio dabar esamo seimo nario Arimanto Dumčiaus užslėpta politinė savi reklama, kadangi tas parkas vos ne jo paties. Nu ir sukasi tas tipas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių