Kalėdų Senis lakstė po savivaldybę

Pirmadienį miesto taryba susirinko į paskutinį šiemet tarybos posėdį, kuriame tradiciškai apsilankė ir Kalėdų Senelis.

„Kokie visi linksmi, kokie gražūs, kokie darbingi“, - pagyrų tarybos nariams negailėjo Kalėdų senelis Vilius Kaminskas.

Jis suskubo sveikinti politikus su miesto tarybos jubiliejumi, tačiau niekas iš politikų negalėjo atsakyti, kokia tai proga.

„Kalėdų seneli, o kur dovanos? Nėra motyvacijos“, - juokavo miesto tarybos narys Benjaminas Želvys.

Kalėdų Seneliui pačiam teko atsakyti į klausimą ir apšviesti miesto politikus - 1918 m. gruodžio 22 d. Miesto teatre įvyko pirmasis naujai išrinktos tarybos posėdis. 1918 m. gruodžio 18–19 d. įvyko pirmieji demokratiniai Kauno miesto savivaldybės rinkimai, kuriuose dalyvavo 15140 asmenų. Į miesto tarybą buvo išrinkta 30 lenkų, 22 žydai, 12 lietuvių, 6 vokiečiai, 1 rusas.

Kol Kalėdų Senelis bėgiojo po posėdžių salę ir dalijo dovanas, susirinkusiuosius linksmino vaikų jungtinis diksilendas iš Vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų bei A.Kačanausko muzikos mokyklos.

Miesto meras Andrius Kupčinskas apgailestavo, kad jau kelinti metai Kalėdų senelis negali atvažiuoti rogėmis, nes nėra sniego, tačiau pasidžiaugė, kad tai padės sutaupyti pinigų, nes nereikia valyti sniego gatvėse.

Savivaldybės kapelionas prelatas Vytautas Steponas Vaičiūnas visai savivaldybės bendruomenei linkėjo Dievo palaimos, gražių šv. Kalėdų bei Dievo palaimintų kūrybingų Naujųjų metų. Lietuvos skautai pasveikino miesto politikus padovanodami žibintą su Betliejaus taikos ugnimi.

Kaip niekada, politikai be diskusijų patvirtino posėdžio darbotvarkę, įtraukdami ir papildomų klausimų, kurie susiję su euro įvedimu, ir po linksmosios dalies ėmėsi darbo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vieningi Sanciai

Vieningi Sanciai portretas
2015 m Kauno miesto savivaldybės mero Visvaldo Matijosaicio rinkimai, dalyvaus 1.514.900 mln. kaunieciu. Į sovietus bus išrinkta 300 lenkų, 220 žydu, 12000 lietuvių, 600 vokiečiu, ir 1 rusas Vasilijus Popovas Bus atstatytas sugriuves sanciu rajonas, o policija bus finansuojama 120.000.000 mln euru is oro gryninimo programos lesu

tai tada

tai tada portretas
ryt jiem laisvadienis?

Dziabas

Dziabas portretas
Klausimas: nuo kada bukapročiai žurnaliūgos liausis Kalėdų Senelį vadinti seniu. Po velniais, jau 25 metai, kai nėra maskolių, o vis dėd da dėd. Jau bloga darosi.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių